изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:06 EEST
250 души и хеликоптер цяла нощ търсили изчезналите деца    
Новини250 служители на МВР и горското са търсили цяла нощ трите деца, изчезнали в местността Карандила край Сливен. Вчера баща разхождал петте си деца там и, когато слязъл в града, установил, че три от тях липсват. За намирането им е използван и хеликоптер. Това обясни вътрешният министър Веселин Вучков в предаването „Тази неделя“ по bTV.

“Сава Богу, сутринта в 8 ч. бяха намерени тези дечица – на са на 5, 7 и 8 години“. Каза Вучков. Той самият изкарал една безсънна нощ.

Вучков коментира и подробности около разследването на трагедията в Лясковец, от която днес се навършват 9 месеца. Според проверката на МВР по случая има още виновни за трагедията, освен двамата оперативни работници от спецотряда, за които вече беше съобщено. Това обясни министърът на вътрешните Веселин Вучков в предаването „Тази неделя“ по bTV. “Мога да гарантирам, че истината по този случай ще бъде разкрита“, заяви той.

Проверката на МВР е приключила на 7 ноември – точно когато Вучков встъпи в длъжност. Справката по нея е била предоставена на вътрешния министър. „Тя разкрива нови подробности по този тежък случай. Вероятно има и други „виновници“ да се случи това“, посочи Вучков.

„На основа справката на инспектората следват индивидуални дисциплинарни производства“, уточни министърът. Индивидуалните проверки ще приключат на 3 януари.

Новата проверка е била предизвикана от майката на убития Емил Шарков. „Наистина става въпрос за много отговорни служители в МВР, но ако спомена имена, ще бъде обвинен, че въздействам“, каза министърът. Той увери, че няма да има никакви задръжки да отстрани отговорните за случилото се, дори те да са на много високо ниво в йерархията на МВР. „Имаше опити за политически спекулации по темата. Аз тези неща няма да ги забравя“, добави той.  http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

250 души и хеликоптер цяла нощ търсили изчезналите деца | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди