изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:20 EEST
ЕКСКЛУЗИВНО В БЛИЦ: Симеон Сакскобургготски припадна на литургия в манастир    
Новини Бившият министър председател Симеон Сакскобургготски е припаднал на литургията в манастира "Св.Св. Кирик и Йолита" край Асеновград, научи БЛИЦ. Той е бил прихванат и отведен в странична стая на светата обител.

Това са сторили шефът на пловдивската полиция Пламен Узунов и депутатът от ГЕРБ Здравко Димитров. На мястото на инцидента има линейка и трима лекари.

Днес Патриарх Неофит, пловдивския митрополит Николай и духовници от висшия клир отслужват празнична литургия в манастира. Стотици миряни от цялата страна посрещнаха патриарх Неофит във светата обител на манастира „Свети Свети Кирик и Юлита” над Асеновград. Патриарх Неофит каза, че идва, за да сподели с Пловдивския митрополит Николай постигнатия успех и да се зарадват заедно за това, че манастирът отново е духовен център в пловдивската епархия. Той отправи приветствие към миряните и им пожела да почувстват благословената ведрост на днешния ден и радост.

След дълги съдебни дела на църквата със Съюза на архитектите, които стопанисваха базата на манастира, Българската православна църква успя да встъпи в него на 11 септември – на Петковден. Съдебното дело е спечелено на втора инстанция. От септември месец в манастира има четири монахини, с които патриархът ще разговаря след тържествената част. Все още не е назначена игуменка. Стенописите в манастира „Свети Свети Кирик и Юлита“ са от 19 век. Предстои цялостна реставрация, както на храма, така и на всички манастирски сгради.

Кристина ИВАНОВА
http://www.blitz.bg


 


Сходни връзки

ЕКСКЛУЗИВНО В БЛИЦ: Симеон Сакскобургготски припадна на литургия в манастир | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди