изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:53 EEST
Южноафриканка е новата Мис Свят /ОБНОВЕНА/    
Мис & Мистър Ролин Строс, която е мис Южна Африка, днес бе избрана на финалната церемония на конкурса в Лондон за Мис Свят 2014.

Тя победи в битка сред 121 красавици от цял свят. Строк е висока 1,77 м., следва медицина и се увлича по спорта и музиката.

Миналогодишната Мис Свят бе Меган Янг от Филипините.
http://www.blitz.bg

Брюнетка от Южна Африка е новата Мис Свят, вижте я!

Мис Южна Африка Ролин Строс бе избрана за Мис Свят 2014 сред 121 красавици от целия свят.

Строс е брюнетка, висока 1,77 м.

Следва медицина и се увлича по спорта и музиката, предава АФП. Тя наследява короната на миналогодишната Мис Свят Меган Янг от Филипините.

Първа подгласничка стана Едина Кулшчар от Унгария, а на третото място се нареди американката Елизабет Сейфрит.

Първата петица бе допълнена от представителките на Австралия и Великобритания.

През тази година България нямаше свой представител на конкурса за красота.

http://www.bnews.bg/


Miss South Africa Rolene Strauss is crowned Miss World 2014

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ ПОДРОБНОСТИ И НОВИ СНИМКИ В ndtnews.hopto.org
















„Мис Свят" 2014 в сянката на убийството на „Мис Хондурас"


121 млади жени от цял свят ще се състезават за короната на "Мис Свят" 2014. Конкурсът ще се състои в неделя в Лондон, предаде Франс прес. Празникът беше помрачен от неотдавнашното убийство на "Мис Хондурас" Мария Хосе Алварадо.

Младата хондураска на 19 години и сестра й, 23-годишната София Тринидад Алварадо, бяха застреляни в деня, когато Мария трябваше да замине, за да участва в състезанието. Телата на двете сестри бяха открити край брега на една река.

До този момент четирима души са задържани за убийството им, главният заподозрян е Плутарко Антонио Руис, приятел на убитата София Тринидад.

В Лондон, където пристигнаха на 20 ноември, кандидатките за титлата взеха участие в паметна церемония, на която се помолиха пред портрет на загиналата Мария.

"Съкрушени сме", заяви президентката на конкурса Джулия Морли, изразявайки надежда "утрешният ден да даде възможност за едно по-добро бъдеще".

След като получи короната, бъдещата "Мис Свят" ще отиде в Хондурас, там ще бъде построено училище, което ще носи името на двете сестри, загинали в разцвета на младостта си.

Конкурсът "Мис Свят" ще се състои в аудиториума на Ексел Лондон, голям конферентен център на брега на Темза. В очакване на финала, 121-те претендентки да наследят короната на миналогодишната победителка в конкурса филипинката Меган Янг, взеха участие в различни гала представления и ревюта.

Те посетиха и Оксфордския университет, по покана на Оксфорд Юниън, престижен клуб за дебати, посрещал събеседници от ранга на Алберт Айнщайн и Майка Тереза.

Пред тълпа от студенти миските не се престрашиха да разискват подробности от теорията на относителността, но се опитаха да ги убедят, че могат да допринесат с нещо за намаляването на страданието в света. Меган Янг заяви с просълзени очи, че "Мис Свят" няма призванието да "спаси целия свят", но само "малки части от него", защото жените, участващи в конкурса "не са Супермен".

"Мис Свят" не е знаменитост, тя е посланичка", заяви от своя страна "Мис САЩ" Елизабет Сафрит.

"Мис Свят" носи промяна. Тя установява проблемите и намира решението", добави младата жена, цитирайки думи на бившите американски президенти Джордж Буш и Джими Картър, срещите й с които ще останат най-паметни в живота й.

Часове преди финала букмейкърите в Обединеното кралство дават предимство на "Мис ЮАР" Ролин Строс, 22-годишна, студентка по медицина. Залаганията за мургавата красавица с бадемови очи, висока 1,77 м. са две към едно, изпреварвайки "Мис Англия" Карина Тиръл и "Мис Индия" Коял Рана (7/1).

Ако красотата е безспорен фактор номер едно, всяка от кандидатките трябва да представи и свой благотворителен проект. С Лондон конкурсът "Мис Свят" се завръща в града, където се е родил под името "конкурс бикини" през 1951, година, в която Кики Хаакансон получи короната, изпреварвайки останалите 25 кандидатки.

Много бивши участнички в престижния конкурс впоследствие станаха кинозвезди, като американката Холи Бери, финалистка през 1986 и носителка на "Оскар" за най-добра женска роля през 2009, а така също и индийката Айшвария Рай, която стана звезда в Боливуд.

Състезанието "Мис Свят" е по-старо от конкурентното "Мис Вселена", чието следващо издание е във Флорида през януари. Като цяло Венецуела е страната с най-много титли "Мис Свят", шест на брой, пред Индия и Великобритания, всяка от които има по пет.

Източник: БТА

http://dariknews.bg/



 


Сходни връзки

Южноафриканка е новата Мис Свят /ОБНОВЕНА/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди