изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:52 EEST
Русия и Украйна – живот по нови правила    
По света Преди година, в края на есента на 2013 година, когато в Украйна започна кризата, никой не би могъл да си представя какви ще бъдат последиците от онзи „тъжен ноември” за нашите съседи, каза руският премиер Дмитрий Медведев в своя публикация. „Разцепление в обществото, което се наблюдава дори в цели семейства. Упадък на икономиката. Възход на радикализма до откровено парадиране с нацистката символика. Потоци бежанци в съседните страни. Бойни действия на своята земя срещу собствените сънародници. И резултатът от всичко това са хилядите загинали хора, включително мирни жители”, отбелязва Медведев.


Всичко това продължава цяла година, и то в близка за нас страна, с която сме били приятели, търгували сме, където сме ходили на почивка и сме посещавали роднини, оставяйки толкова спомени. В Русия преживяваме тези събития като своя болка. И помагаме дори на тези, които приемат помощта ни с насмешка и продължават да живеят под мотото „Украйна не е Русия”. Мъчно ми е, че украинския елит не успя да предложи, нито да осъществи друга стратегическа програма за развитието на страната. Като премиер на една страна всеки ден виждам това в числа, които потвърждават едно - за съжаление най-трудното за нашите съседи предстои”.

Дмитрий Медведев окачестви политиката на ЕС спрямо Украйна като диктат
Руският премиер Дмитрий Медведев окачестви политиката на ЕС към Украйна като диктат, а принципите, чрез които Брюксел се опитва да гради икономическото си сътрудничество с Киев, определи като „неоколонизъм”.
„На Украйна просто беше продиктувано, при това в подробности, всичко, което трябва да направи почти във всички области на живота. И това не е не малка европейска страна с население от няколко милиона души, а една от най-големите държави на континента”, е посочил премиерът.
Медведев е посочи, че „тази позиция е ясно отразена в Споразумението за асоцииране с ЕС”.
„Като цяло, европейските норми и директиви получават абсолютен приоритет, те са над националното законодателство, което означава над националните интереси”, посочил е премиерът.

Диалогът за асоциирането на Украйна с ЕС би могъл да предотврати войната
Украйна би могла да избегне много трагедии, включително гражданската война, ако Европа бе „благоволила” да обсъди с Русия споразумението за асоцииране с Украйна. Това е заявил руският премиер Дмитрий Медведев.
„Какво щеше да се случи, ако Европа бе „благоволила” да проведе дискусия, което е съвсем естествено и необходимо? Много трагедии можеше да бъдат избегнати. В Източна Украйна например нямаше да има гражданска война”, пише Медведев в своя статия за руски вестник.
Той припомня, че бившият президент на Украйна Виктор Янукович е водел преговори за асоциирането с ЕС, обещавайки на страната „европейски избор” и „опитвайки се при това да продължи играта с Русия”. „В крайна сметка, след икономически анализ на всички рискове и възможни последствия и като осъзна, че няма гаранции за сериозни и бързи инвестиции от Запада, той забави процеса на асоцииране с ЕС”, пише още Медведев.

Заради действията на Украйна работещите в Русия украинци може да изгубят до 13 милиарда долара
Загубите за работещите в Русия украинци може да възлязат на 11-13 милиарда долара, или 7% от БВП в Украйна, заяви руският премиер Дмитрий Медведев.
Според него около 6 милиона украинци имат сезонна работа в Русия, а от началото на 2014 година в страната вече са влезели 4 милиона души. Той отбеляза, че за много украинци работата в Русия е единственият източник на препитание.
„Сега, заради действията на Украйна, Русия ще трябва да блокира този източник. От 1 януари 2015 година украинските работници в сектора на услугите, които съставляват основния брой на пристигащите, няма да получат работа без патент”, посочил е Медведев. Той е припомнил, че Русия ще следи по-строго периода на престой в страната и ще изисква спазване на максимално разрешения срок от 90 дни в рамките на шест месеца.

„Газета.ру”: Медведев приема Крим за част от Русия, а Донбас – за украински
В своя статия руският премиер Дмитрий Медведев заяви, че уреждането на живота в Луганската и Донецката област е задача на украинските власти, тъй като това е територия на Украйна.
„Ако украинските власти наистина смятат, че източните територии са украински, трябва да разбират, че нормализацията на живота там е преди всичко тяхна отговорност. По същия начин Руската федерация е поела отговорност за уреждането на живота на хората в Крим”, пише Медведев в своя статия, като отбелязва, че Москва счита въпроса за териториалните спорове за приключен.
Според Медведев обаче Украйна все още не е готова да поеме отговорност за югоизточната част на страната. „Донбас и Луганск се оказват под икономическа блокада, която е устроена на гражданите от централните власти. Не е ли достатъчно това, че по мирните граждани стрелят собствените им сънародници? Трябва ли икономически да бъдат унищожени хората и целият регион? Това е безпрецедентен случай”, отбелязва премиерът.

http://www.focus-news.net

Медведев посочи България като отрицателен пример

Тайна среща на чужди топмениджъри в Москва

„Рестарт” на отношенията Русия-САЩ е невъзможен, обяви Медведев

Русия забрани транзитните полети на украинските авиокомпании и заплаши с подобни мерки ЕС и САЩ

 


Сходни връзки

Русия и Украйна – живот по нови правила | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди