изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:41 EEST
ВОЙНАТА СЕ РАЗРАСТВА: САЩ с нови санкции на Русия, може да изпратят оръжия на Киев    
По светаКонгресът на САЩ одобри нови санкции срещу Русия и позволи президентът Барак Обама да предостави смъртоносна и несмъртоносна военна помощ на Украйна, като например противотанкови оръжия, муниции и "тактически безпилотни самолети за разузнаване".

Вашингтон подкрепя Киев в конфликта с Русия, но Обама все още не е одобрил по-голямата част от исканото от Киев оръжие. През ноември Пентагонът достави първите 20 радарни системи на Украйна.

Законът бе приет единодушно в Сената и Камарата на представителите, но поради технически проблеми ще бъде върнат в Сената. След това ще бъде подписан от президента Обама.

Санкциите засягат Русия в областта на отбраната и енергетиката, като ограничават дейността на компании като държавната компания за внос и износ в областта на отбраната "Рособоронекспорт". Съгласно закона Обама ще наложи условни санкции в областта на отбраната, ако руски държавни компании продават или транспортират военно оборудване до или на организации в Украйна, Грузия или Молдова без съгласието на правителствата на тези държави. Мярката има за цел да подпомогне спирането на потока от оръжия от Русия към Източна Украйна. Освен това Обама ще има правото да накаже руския газов гигант "Газпром", ако се установи, че "задържа значителни доставки на природен газ" за страни членки на НАТО, а също и за Украйна, Грузия или Молдова. /АФП

bgnes.com

 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СЕ РАЗРАСТВА: САЩ с нови санкции на Русия, може да изпратят оръжия на Киев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди