изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:00 EEST
Първо в БЛИЦ: САЩ доставят оръжие в Украйна чрез посредник в България, твърди lifenews.ru (ДОКУМЕНТИ)    
По светаКиев вече е купил по тази схема два безпилотни самолета, получил е оферта за стрелково оръжие


САЩ доставят оръжие и военно оборудване в Украйна чрез последничеството на българската фирма „Булкомерс КС” ЕООД, съобщава lifenews.ru. До момента са продадени два безпилотни самолета KS-1 на стойност 714 хиляди долара. Проверка на БЛИЦ установи, че фирмата е в Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерски съвет. Предполага се, че с тяхна помощ ще могат да се правят заснемания от височина и ще следи за дислокацията на врага, съобщава lifenews.ru. Изданието цитира руски експерти, според които подобна техника се явява икономическият вариант в сравнение с нормално оборудване за такива цели.

Самолетите са доставени от българската фирма във войскова част 2269, която е дислоцирана в Кировоградска област. В последния момент се оказало, че украинците трябва да платят повече заради рязкото падане на курса на гривната. Проблемът идвал от това, че договорът с българската фирма бил съставен именно в американска валута.

„В последния момент не ни достигаха 1 млн. 171 хиляди гривни (63 хиляди долара). Накрая все пак успяхме да намерим необходимата сума и преведохме парите навреме”, разказва командирът на войскова част 2269 Генадий Побиванец.
„Булкомерс КС” е направила на Киев и друга оферта – за купуването на стрелково оръжие – виновки М107А1 и 82A1. Цената за цялото количество е 7, 5 млн. долара.


В проекто договора са добавени и условията на сделката. На Украйна се забранява без знанието на САЩ да препродава купеното оръжие или да го използва извън пределите на страната.

По информация на LifeNews документът все още не е подписан. Предполага се, че той ще бъде заверен от директора на „Булкомерс КС”, представител на военното министерство в Украйна и също от Антони Меле – шефът на американската фирма AMI GLOBAL SECURITY. Тази компания е един от най-големите американски търговци с оръжие, има много международни връзки, а също и официално си сътрудничи с министерство на отбраната на САЩ.

Според журналиста Алексей Рам от изданието „Военно промишлен куриер” е напълно възможно САЩ да са се възползвали от услугите на българската фирма и за доставката на забранено оръжие в Украйна. От Киев е изпратен списък с необходимото до момента оръжие. Украинските военни имат нужда от 400 снайперски и 2000 щурмови виновки, 720 ръчни гранатомета и 200 миномета.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Първо в БЛИЦ: САЩ доставят оръжие в Украйна чрез посредник в България, твърди lifenews.ru (ДОКУМЕНТИ) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди