изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:34 EEST
АЛАРМИРАТ ЗА РАЗМИНАВАНИЯ ПРИ ИНВЕНТАРИЗАЦИЯТА НА ТРОЛЕЙБУСНАТА МРЕЖА    
ПолитикаЗа сериозни разминавания, които водят до финансови различия, при инвентаризацията на контактната тролейбусна мрежа алармира общинският съветник от Атанас Атанасов. На сесията вчера кметът Детелина Николова отговори на отправено от него питане във връзка със сделката за продажба на мрежата. Тя припомни, че на извънредната сесия на Общинския съвет на 26.08.2014 г. бе взето решение за продажбата й, след като бе решено, че тролейбусен транспорт няма да се развива в града.

Цялостната оценка на тролейбусната контактна мрежа на град Добрич бе извършена от „ЕЛ" ЕООД, град Русе. С решение от 26.08.2014 г. Общински съвет даде съгласие за продажба на контактна тролейбусна и одобри начална тръжна цена в размер на 1 200 хил. лв. без ДДС. Въз основа на това е издадена заповед на кмета за провеждане на търг с тайно наддаване за продажба на контактната мрежа. На търга, насрочен на 9 октомври в 10 ч. не се е явил нито един участник. Поради тази причина, на основание Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, е издала заповед за намаляване на първоначално обявената тръжна цена с 20 %. На насрочения на 30 октомври търг начална тръжна цена е била намалена на 960 000 лв. без ДДС. На него са се явили двама кандидати, като на първо място е класиран „Балмет" ООД и определянето му за купувач. На 12.11.2014 г. „Балмет" ООД е превело 480 000,50 лв. по сметка на Община град Добрич. На 13.11.2014 г. е сключен договор за продажба на контактната тролейбусна мрежа и имуществото е предадено на купувача. На 1 декември купувачът е превел останалата дължима сума, след приспадане на депозита от 96 000 лева, в размер на 384 000,50 лв.
Атанас Атанасов посочи, че направените консултации със специалисти, които са били ангажирани с тролейбусния транспорт в Добрич, показали, че има несъответствия между фактическата и реалната стойност на контактната кабелна мрежа. Като пример той посочи, че, според инвентаризацията, направена от „ЕЛ“ Русе сечението на медния проводник е 100 квадратни мм, а реално било 120 кв. мм. Той цитира и разминавания в дължината на мрежата, която, според „ЕЛ“ ЕООД е 41,230 км., а според други отчети и документи на дружеството е 50 км. или 48 км.  Атанасов твърди, че само от това разликите възлизат на 160 000 лева. Имало разминавания и по отношение на медния проводник и бронза в ТИС-овете.
„Всичко е направено по наличната документация, съобразно изискванията за такава дейност“, посочи Детелина Николова. Тя припомни, че във връзка с решението на продажба на тролейбусната мрежа има заведено дело в Административния съд от Веселин Влаев, сигнал е подаден в Главна прокуратура от депутата от Атака Калина Балабанова.
Вярвам на правораздавателната система, подчерта Николова. И допълни, че общината е предоставила цялата документация по казуса. НДТ

ГЕРБ: ПРОДАЖБАТА НА ТРОЛЕЙБУСНАТА МРЕЖА Е НАПЪЛНО ЗАКОННА

А. АТАНАСОВ ПРОДЪЛЖАВА ДА ПИТА

АТАКА ДАВА КМЕТА НА ДОБРИЧ НА ГЛАВЕН ПРОКУРОР

ПИТАТ ЗА НАМАЛЕНАТА ЦЕНА НА ТРОЛЕЙБУСНАТА МРЕЖА

ТРОЛЕЙБУСНАТА МРЕЖА ОТИВА ЗА СКРАП

КОМИСИЯ ЩЕ РАЗПРОДАВА СОБСТВЕНОСТТА НА „ТРОЛЕЙБУСЕН ТРАНСПОРТ“

ВЪВ ФЕЙСБУК НЕДОУМЯВАТ ЗА ФАЛИТА НА "ТРОЛЕЙБУСЕН ТРАНСПОРТ"

ПРОДАВАТ НА ТЪРГ КОНТАКТНАТА ТРОЛЕЙБУСНА МРЕЖА

ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ ОТНОСНО ТРОЛЕЙБУСНИЯ ТРАНСПОРТ В ДОБРИЧ

СОЦИАЛИЗМЪТ СИ ОТИВА: ЛИКВИДИРАТ „ТРОЛЕЙБУСЕН ТРАНСПОРТ

ЕДНА ТРЕТА ОТ СЪСТАВА НА "ТРОЛЕЙБУСЕН ТРАНСПОРТ" Е В ПРЕСТОЙ/.

ОБЩИНАТА С НОВО ДРУЖЕСТВО - „ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ”.

РЕШАВАТ СЪДБАТА НА ТРОЛЕЙБУСНИЯ ТРАНСПОРТ В ДОБРИЧ




 


Сходни връзки

АЛАРМИРАТ ЗА РАЗМИНАВАНИЯ ПРИ ИНВЕНТАРИЗАЦИЯТА НА ТРОЛЕЙБУСНАТА МРЕЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди