изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:03 EEST
Путин: Руският газ ще мине през Гърция, Македония и Сърбия    
По света

Възможността за създаването на европейски газов хъб на турско-гръцката граница ще зависи от желанието на Евросюза, на свой ред Русия е готова да работи в тази насока, заяви Владимир Путин.



"Искат ли (европейските партньори) да имат устойчиви, гарантирани достави на енергоресурси от Русия, от които така се нуждаят, и без транзитни рискове? Чудесно, тогава ние ще работим. Тогава може през Гърция да се излезе в Македония, по-нататък може да се стигне и до Сърбия. Може пак да се стигне до "Баумгартнер" (хъб) в Австрия. Не искат, няма да правим нищо", поясни президентът.

Що се отнася до Турция, Путин заяви, че икономиката й нараства и се нуждае от допълнителни ресурси. "Сега турските партньори поставят въпроса да се увеличат доставките най-вече за вътрешния пазар. Какво, да отказваме ли? Имаме всички договорености с тях, свързани с ценовата формула, с графика на доставките. Ние знаем техните потребности", отбеляза още Путин. Очаквайте още подробности.
http://news.bgnes.com
 


Сходни връзки

Путин: Руският газ ще мине през Гърция, Македония и Сърбия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди