изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:27 EEST
НАМАЛИХА ПРИСЪДАТА НА БАЛЧИКЛИЯ, КРАЛ, ЗА ДА СЕ ЛЕКУВА В ЧУЖБИНА    
Ред и сигурност В затвора отива балчиклия, който в условията на опасен рецидив е обрал туристка от Беларус.  Престъплението е извършено на 16 юни миналата година. Крадецът На 16.06.2013г. в гр.Балчик при условията на опасен рецидив, след като разбил хотелски прозорец, той обрал чужденката.

Задигнал мобилен  телефон, марка „Самсунг Галакси Ла Фльор” на стойност 308 лв., портмоне на стойност 8 лв. и находящите се в него 5 евро на стойност 9,78лв., 10 американски долара на стойност 14,70лв. и 10 лв., всичко на обща стойност 350,48лв. Първоначалната му присъда е била пет три години и четири месеца затвор, след като делото е решено в условията на съкратено съдебно следствие.  Междувременно той е бил осъден на година затвор и от съда в Силистра, но е трябвало да излежи по-тежката присъда. Освен това е трябвало да изтърпи още две присъди с наказание общо девет  години, два  месеца  и  десет  дни.

Недоволен  от  присъдата обаче крадецът я обжалвал с искане да бъде намалена поради сериозни здравословни  проблеми. По делото са представени медицински доказателства, удостоверяващи  недоброто  му здравословно  състояние – бил приеман многократно  в  здравни  заведения  за  провеждане  на  лечение на остра бъбречна недостатъчност с остра кортикална некроза, хроничен мезангиопролиферативен гломерулонефрит, хронична бъбречна недостатъчност, двустранни перипелвични кисти, стара тромбоза на вена кава инфериор, множество венозни колатерали. Обяснил, че с престъпленията искал да си набави пари средства, с  които  да  замине  да  се  лекува  в  чужбина.

Съдът намаля присъдата на три години затвор, но предвид пълните самопризнанията и решаването на делото като съкратено досъдебно производство, тя е определена на две години затвор. Към тази присъда са присъединените другите присъди, с които той е осъден на лишаване  от  свобода  в  размер  от  шест години.  НДТ

 


Сходни връзки

НАМАЛИХА ПРИСЪДАТА НА БАЛЧИКЛИЯ, КРАЛ, ЗА ДА СЕ ЛЕКУВА В ЧУЖБИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди