изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:38 EET
Разследване установи правосъден октопод за милиони в съдебната система! Вижте как са свързани Сорос, "Америка за България&q    
КоментариКаквото и да ви говорят, става дума за пари. Хеле пък в правосъдието. В миналия епизод ви разказахме как съдия Мирослава Тодорова бави 4 години очевидни присъди по казуси като изнасилвания, ала мигом пише мотиви, за да оправдае примерно кришнаря Асен Генов за хулиганство. Оказа се, че двамата са "случайно разпределени", също като конкретното дело, което ги срещна пред публиката, като част голяма и добра финансовата схема от неправителствени организации. Това разкрива в. "Репортер" в свое авторско разследване.

Цялостна реформа на Висшия съдебен съвет, реформа на управлението на съдилищата с нова концепция за избор на административни ръководители и засилването на участието в този процес на магистратите, ясно дефиниране на модела на прокуратурата, атестиране. Това са четирите основни акцента в концепцията за актуализацията на Стратегията на съдебната реформа, обявена от 9 неправителствени организации. Същото си излъчиха министър и заместник - министър на правосъдието. А сега ще разберете какво ги свързва. Милиони пари, с които са оплетени през правосъдния октопод, който се представя за русалката на истината и реформата. 

Неправителствените организации, които са свързани помежду си, са основните получатели на пари от най-активната донорска организация - фондация "Америка за България" и свързания с Джордж Сорос "Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа". НПО-тата са обвързани и с кръга "Капитал", взел над 3 млн. лева от същия спонсор. "Америка за България" и тръстът на Сорос на практика са затворени за организации извън този кръг от НПО-та, абонирани за парите им. През 2012 г. "Америка за България" отпуска на Българския институт за правни инициативи (БИПИ) на Христо Иванов - правосъдният министър 697 800 лева. Той "забравил" да ги включи във финансовите отчети на НПО-то, които, както медиите разкриха, направил със задна дата едва влязъл в служебния кабинет. Същият след много предупреждения и наказания стигна до отнемане на адвокатските му права от собствените му колегии. Този ни прави правосъдната реформа. Вижте ги и другите. 

"Риск монитор" на бившия шеф на клона на "Отворено общество" Стефан Попов и Йонко Грозев, съучредител на партията на Кунева и Реформаторския блок, който участва и в други НПО-та, получава 150 000 лева. През 2013 година програма "Достъп до информация" на Александър Кашъмов е осъществена със 194 710 лева, БИПИ получава 142 360 лева. Иститута за развитие на публичната среда на Антоанета Цонева грабва 194 000 лева, а "Прозрачност без граници" 195 225 лева. Същите организации са основни бенефициенти и на Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа, показва справка. Фондация "14 януари" на Асен Генов е с почти 120 000 долара. И сега ще ви стане ясно защо именно неговото дело за хулиганство е "случайно" разпределено именно на съдия Мирослава Тодорова, та да го оправдае, понеже поругаването на паметници било израз на мнение. Тя се явява основен критик на метода ... за случайно разпределение на делата в съдебната система. Ами от същата американска фондация през 2012 година Съюза на съдиите в България, председателстван по това време от съдия Мирослава Тодрова, получава крупната сума от 420 000 лева. Правосъдно казвате? Евроатлантически ценности казвате? А не бяха ли тези двамата сред най-активните борци срещу задкулисието? С риск да досъдим ще напомним, че няма по-съдийска мъдрост от тая: "По делата им ще ги познаете..."

Апропо, забавно е да се чете как ръководената по онова време баш от красавицата НПО взима пара - за "утвърждаването на независимостта на съдебната система". Съюзът на съдиите финансира няколко онлайн медии, известни с критичното си отношение към определени лица и структури в българската съдебна система. 

 Институтът за развитие на публичната среда също е почетен - с около 200 000 долари Центърът за либерални стратегии на политолозите Иван Кръстев, Деян Кюранов и секретарят на партията "България на гражданите" Йонко Грозев - $137 000. 

Целият съдебен октопод в момента се крепи на правосъдния министър - адвокатът с отнети права Христо Иванов. В служебния кабинет той взе за заместници хора от същата мрежа. Съдия Петко Петков сред ..... (основателите)на медията на Иво Прокопиев, както и на Българският хелзински комитет. Бил е член на журито на конкурса "Човек на годината", организиран от БХК. Заместникът на лишения от адвокатски права  министъра на правосъдието е съдия в наказателното отделение на Софийския районен съд от юни 2007 г. Преди това - в периода от 2005 - 2007 г. е бил младши съдия в Софийски градски съд. Председател е на комисията по професионална етика към СРС. Членува в Съюза на съдиите от 2006 г., а от октомври е член на Управителния съвет на организация. За вярна служба на Иванов - той става негов заместник и в сегашния кабинет. А към него бе закачена и друга от любимците на "Америка за България" и кръга "Капитал". Дамата кацна откъм "Център на НПО-Разград". Разград е родния град на Прокопиева, боса на кръга "Капитал" и най-близкия приятел на президента. Така сформираният правосъден октопод и някои негови пипала вече смучат и от държавата. 

Ето как министърът на правосъдието разпредели средствата към неправителствените организации за борба с домашното насилие. Одобрени са общо 15 проекта, които са на стойност от 15 000 до 126 хил. лева. Само едно НПО, което е кандидатствало с проект за 50 000 лева не е получило одобрение от комисията на правосъдното ведомство. Заповедта за разпределение на средствата е подписана на 4 декември 2014 година от Петко Петков, зам.-министър на правосъдието. 

На 8-о място от одобрените проекти е този на Сдружение "Център на НПО-Разград", който е с предмет на дейност "За силата на закона и гласа на жертвата на домашно насилие". Проектът е получил 94 точки от 100 възможни. Подкрепата, която получава неправителствената организация е в размер на 45 480 лева. "Център на НПО-Разград" е регистрирано през 1997 година. От справка на сайта на организацията е видно,че .... за предходната година. Председател на УС на организацията е Георги Милков. Справка в регистъра показва, че са Вергиния Мичева-Русева, както и Милков. Двамата са имали и съвместно участие в "Ромски културен-информационен център Разград", както и в Сдружение "Съюз на младежките християнски дружества - ИМ "КА-ИВКА", което е регистрирано в София. 

След няколко години съвместна работа с Георги Милков  Вергиния Мичева-Русева напуска неправителствения сектор, за да стане съдия в Разград. Той пък е сред учредителите на ДСБ и става вътрешнопартиен защитник в партията на Костов. По-късно Вергиния Русева е командирована в Софийски градски съд, а на 14 ноември 2014 година е назначена за зам.-министър на правосъдието. На същия ден за зам. - министър на правосъдието в кабинета "Борисов " е назначен и Петко Петков, който заемаше същия пост и в служебния кабинет "Близнашки". До август тази година Петко Петков беше заместник-председател на Софийски районен съд. Вергиния Мичева-Русева  и Петко Петков са членове на Съюза на съдиите до преди парашутиране си от правосъдния октопод като зам.-министър Петков бе и зам. - председател на съюза, който всички наричат "на Мирослава Тодорова". 

"Център на НПО-Разгра", който получава 45 480 лева от Министерство на правосъдието е от организациите, които от години гравитират около ССБ Сред тях е и Българският институт за правна инициатива, който се ръководеше от сегашния правосъден министър до лятото на тази година. 

"Център на НПО- Разград" е сред организациите, които се обявиха и в подкрепа на Стратегията за съдебната реформа, която принадлежи Христо Иванов. 

Преди повече от месец бяха изнесени факти, според които зам.-министърът на правосъдието чрез изготвената от него докладна записка до правосъдния министър Христо Иванов неправомерно се е опитал да облагодетелства с над 620 000 лева архитект, който води съдебно дело с правосъдното министерство . Делото е за ремонта за т.нар. Военно НДК. Ето тези хората искат да реформират: правосъдието, което така добре се храни по правителствени и неправителствени линии. Сега искат и да го реформират. В чий ли интерес? Това не е въпрос, това е шега.   http://pik.bg

 


Сходни връзки

Разследване установи правосъден октопод за милиони в съдебната система! Вижте как са свързани Сорос, "Америка за България&q | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди