изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 22:49 EEST
НАЙ-ПРЕДПОЧИТАНИТЕ КОЛЕДНИ ПОДАРЪЦИ    
Коледа

Трепетното очакване на едни от най-светлите празници се засилва с всеки изминал ден, а с това и търсенето на най-подходящите подаръци за близки и приятели. Тенденциите за предпразничното пазаруване сочат, че от средата на декември всички тръгват да пазаруват, съобщават от международната платформа за електронна търговия kaymu.



Стара българска традиция повелява, по случай настъпването на Новата година, да закупим нещо ново за вкъщи. Обикновено това са неща, които са отлагани във времето, като нов телевизор, DVD, въобще техника.

На второ място са козметика и парфюми. Около 25% от дамите тази година ще бъдат зарадвани с любимия си парфюм. Колкото и тривиален подарък да е, все още е предпочитан и търсен. Оказва се, че книгата тази година ще бъде на почит сред Коледните подаръци. 16% от анкетираните са заложили на световната класика и любовните романи. В тази графа влизат и тези, които са решили да заменят традиционната книга с електронната, като подарък за любим човек.

Дрехите са следващите предпочитани подаръци. Около 70% от хората заявяват, че искат да подарят нещо, което да може да се използва от притежателя му и да е необходимост. Едва 30 % държат на емоционалния заряд на своя подарък и предпочитат да зарадват близките си с нещо за спомен.

Това е и причината за търсене на подаръци тип статуетки. Идващата година е годината на Дървената овца, според Китайския хороскоп. Очаква се всички предмети с лика на животното да бъдат изкупени.

Часовниците и бижутата също са сред предпочитаните, основно сред хората между 30-40 години. Те биха отделили средства между 100 и 300 лв. По-младото поколение, очаква от Дядо Коледа нов телефон. Около 22 % от анкетираните на възраст между 16-23 години ще очакват под елхата именно това. 12 % от тях заявяват, че искат нов таблет. bneews.bg

 


Сходни връзки

НАЙ-ПРЕДПОЧИТАНИТЕ КОЛЕДНИ ПОДАРЪЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди