изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-10-03 @ 00:21 EEST
БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ, ОТКЛИКНАЛИ ЧРЕЗ НАС НА БЛАГОРОДНИ КАУЗИ    
Интервюта Топлите думи на признателност чрез страниците на НДТ изказва президентът на Ротари клуб Добрич Величко Василев

- Г-н Василев, годината бе белязана с множество проблеми, застигнали Добрич. Какво направи Ротари клуб за жителите на града, предвид факта, че ротарианското движение е основано именно, за да бъде в полза на обществото?

- Да, така е. Тази година природата ни донесе едно сериозно изпитание - наводнението, което претърпя градът ни. И както отбелязахте, Ротари е организация, чиято цел е да помага, ние Ротари клуб Добрич, не останахме безучастни в момента на нужда. Основните ни усилия бяха насочени именно да помогнем в този труден момент след бедствието. С наши средства и средствата, които десетки наши съграждани и приятели ни предоставиха, след като отложихме традиционния си бал заради трагедията от наводнението, успяхме да помогнем за възстановяването на ЦДГ 24, която се намира в кв. "Дунав". Със събраните средства от закупените куверти за бала, които ни бяха предоставени от гостите ни, както и с наши средства - общо на стойност 30 хил. лв. закупихме и предоставихме на детската градина над 100 легла, матраци за тях, дидактически шкафове и други. В сумата има средства и от Дистрикт 2482 - приятели от цялата страна. Целта на Ротари клуб е да се отзовава там, където има нужда.

- В навечерието на коледно-новогодишните празници сме. Имате ли инициатива, която подготвяте по този повод?

- Да, за празниците сме подготвили над 60 пакета с хранителни продукти, които в петък ще дадем на инвалидите в клуба им в Добрич. Ние винаги се отзоваваме - сред жестовете, които правим са стипендии за млад специализант в болницата, помагаме на даровити деца в града. Естествено, продължава и работата ни по кампанията на Ротари интернешънъл - за ликвидиране на полиомиелита като заболяване.

Бих искал, специално чрез страниците на вестника, да благодаря сърдечно от името на Ротари клуб Добрич, на всички благодетели, които чрез нас откликнаха на каузата на ротарианството - да помагат в нужда. Ситуацията, която имахме в града с бедствието, показа, че чрез нас много хора могат да помогнат. Наред със средствата, които ни бяха предоставени, ние раздавахме вода, помагахме на много места с физически труд.

- Какво ще пожелаете на жителите на града за предстоящите празници?

- Идват светли празници - Коледа и Нова година. На всички свои съграждани, на всички дарители желая от свое име и от името на Ротари клуб Добрич весели празници. Нека новата 2015 година бъде за всички ни по-добра, по-хубава, изпълнена с успехи. Да донесе здраве и благоденствие във всеки дом.

 


Сходни връзки

БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ, ОТКЛИКНАЛИ ЧРЕЗ НАС НА БЛАГОРОДНИ КАУЗИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди