изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:40 EEST
„Заслушай се“ помага на хората с увреден слух    
Общество

Преди няколко месеца стартира доброволческа кампания „Заслушай се“, подета от група млади хора с увреден  слух в България. Целта на кампания е да запознаят обществото с това,  какво могат и какво не могат хората с увреден слух, съобщи председателят на Териториалната организация на глухите в Добрич Петя Митева.



Тя посочи, че, благодарение на упоритостта на тези млади хора, телевизионното предаване „Предай нататък“ вече се излъчва със субтитри и по този начин е достъпно за хората с увреден слух. Субтитрите по телевизията са един от начините за достъпна информация за глухата общност, посочи Митева. Тя подчерта, че в пакета  интеграционни добавки, които отпуска държавата  за хора с увреждания, тези които са с увреден слух, получават за „достъпна информация“ по 8-9 лв. на месец, при това не всички, а само тези с над 71% увреждане.  „С тези средства не можеш да си платиш дори телефона, да не говорим за интернет  и кабелна телевизия, а глухите хора общуват помежду си писмено, когато е от разстояние. Именно чрез субтитрите по телевизията ние получаваме информация за случващото се в града ни, в  страна и по света“, допълни тя.

Петя Митева изказва благодарност от името на доброволците от кампанията и членовете на добричката организация на глухите, за съпричастието на Община Добрич и читалище „Йордан Йовков“, които  са разрешили да бъдат поставени информационни материали , рекламиращи кампанията. Така повече хора, посещаващи тези институции, ще бъдат информирани за това добро дело, което се надяваме да има още по-големи успехи, допълни Митева.

 


Сходни връзки

„Заслушай се“ помага на хората с увреден слух | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди