изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-10-02 @ 18:20 EEST
Путин обяви независимостта на Русия чрез "Златната рубла"    
Коментари Руският президент Владимир Путин гони долара: вече се изгражда напълно независима от зелените пари национална платежна система, основана на златната рубла. Путин дълго е вървял към тази крачка - да създаде система за разплащане в рубли, напълно независима и на 100% защитена от щатския долар и спекулациите(например, от късите продажби) на големите западни финансови институти, сочи руската преса.

Досегашната водеща идея на щатските банкери бе проста - страна като Русия винаги трябва да се държи с отворена финансова врата, за да могат през нея могъщите западни финансисти периодически да я ограбват. Вашингтон набързо съобщи, че засега санкции няма да бъдат въвеждани срещу всички руски трезори, а само срещу банка "Русия" като назидателен пример за всички останали.

Путин това и чакаше. Още от 2007 г. той се опитва да въведе независима финансова система, основана на руската рубла, на руската реална икономика и на природните ресурси на страната, която да бъде гарантирана от нейните златни резерви. Повече никаква търпимост няма да има към грабежите и финансовите спекулации на руски гръб. Обаче този съвсем мирен на пръв поглед акт се явява фактически Декларация за независимост и за Уолстрийт е равносилен на обявяване на война.

В съответствие със законите на джудото, американските санкции създадоха идеална ситуация за провеждане на защитна маневра, която ще насочи грубата сила на противника срещу самия него. Което се случва именно сега - търговска банка "Русия" стана първата кредитна институция, работеща единствено и само с рубли, а пред нейната централа ще бъде монтирано огромно изображение на златна рубла като "символ на стабилността на рублата и нейната пълна гарантираност със златните резерви на страната".

Днес, ресурсите на руската икономика и на страната са достатъчни, за да се пресекат всички сегашни или бъдещи западни спекулации, които дълго време я разоряваха: " На сегашния етап Русия повече не бива да зависи от чужди валути. Вътрешните й ресурси я направиха непристъпна крепост за политическите машинации", твърдят от Кремъл.

И това е само началото, както твърди президентът на руската Външнотърговска банка - ВТБ, Андрей Костин: "Ние дълго време вървяхме към това - да направим рублата международна разплащателна единица. Рублата отдавна е напълно конвертируема. За съжаление досега това водеше единствено до отрицателни последствия - бягство на капитали и прилив на спекулативни чужди инвестиции, които дестабилизираха руската фондова борса. Занапред Русия трябва да изнася промишлена продукция и суровини - от въоръжение до нефт и газ само срещу рубли - и съответно да купува чужди стоки също срещу рубли. Само така ще можем да се възползваме на 100% от всички преимущества, които ни дава една напълно конвертируема рубла", напълно ясно обясни целите на Путин банкерът Костин.

Самият Путин е яростен привърженик на тази финансова система и на своята среща с членовете на Съвета на Федерацията - горната камара на руския парламент, разсея всякакви съмнения за нейното въвеждане: "Ние трябва да защитаваме единствено своите интереси и ние ще направим това. Подобни системи работят съвсем успешно в Китай и в Япония. Те са започнали като национални, затворени системи, обслужващи вътрешния пазар, своята територия и своето население, а сега придобиват нарастваща международна популярност".

Президентът на САЩ Барак Обама стигна до там, че обяви, че счита Русия за една "регионална държава, която заплашва своите съседи не от сила, а поради своята слабост". Освен това, според Обама, Русия "не се явява заплаха № 1 за националната сигурност на САЩ".

Подобна позиция е разбираема за един президент, когото американците обвиняват в безволие и безсилие, за разлика от Владимир Путин. Можем да го разберем - ако нищо не се случва в реалния свят както искаме, за целта може да се използва "здрава реторика". Но това е характерно най-вече за политици, които заплашват със санкции, без да разбират реалната икономическа ситуация в света. За сметка на това американските финансисти се изказват напълно конкретно - Русия може да унищожи икономиката на САЩ с четири хода.

"Златният бръмбър "- известният трейдър на световния пазар за злато Джим Синклер  обясни как може да стане това.

Първият удар може да бъде нанесен по долара. Силата на американската национална валута се базира на едно съглашение със Саудитска Арабия и ОПЕК, че всички договори за доставка на енергоносители ще бъдат номинирани в долари. Така, след падането на т.нар. "златен стандарт", щатският долар получи обезпечение във вида на суров петрол. Ако Русия хвърли ръкавица на петродолара, ако започне да продава своите енергоносители в друга валута, ще има съвсем друга картина във финансовия свят и на първо място загуба на американското финансово влияние върху Европа.

Ако Русия започне да продава срещу евро, доларът ще падне под ниво 1,5 долара за евро. В резултат на това, курсът на единната европейска валута ще скочи нагоре, цената на петрола и газта за европейците ще намалее и те ще бъдат във възторг от възможностите да се разплащат директно в евро.

Следващият удар обаче ще е по потребителите на горива в САЩ, и той ще се превърне в нокдаун за Обама. Уличната цена на бензина в Америка ще нарасне главоломно - до 5 долара за галон, а понеже САЩ са страна на автомобилите, такава цена редовите американци никога няма да простят на своето правителство.

Четвъртият удар обаче ще нокаутира американския фондов пазар. Русия държи петродолара с една ръка и може да отговори на бъдещи санкции по такъв начин, че само за един миг да предизвика крах на индекса Dow (водещият индикатор на американския капиталов пазар), какъвто историята не е виждала.

В резултат на всичко това САЩ ще бъдат принудени да използват във външната си търговия вече не разплащания в долари - а в някаква друга валута - примерно евро, юан или йена, което ще бъде равносилно на "изстрел от револвер в собствения крак". Руснаците могат да преобърнат американската икономика на 180 градуса и напълно да я унищожат. Тази икономическа ядрена бомба в ръцете на Путин, може да бъде взривена във всеки един момент. Затова и финансистите са значително по-разумни от политиците.

http://www.banker.bg

 


Сходни връзки

Путин обяви независимостта на Русия чрез "Златната рубла" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди