изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:27 EEST
Гръцките власти евакуират горящ ферибот с 468 души на борда (ОБЗОР)    
По света Седем товарни кораба са се притекли на помощ на горящия край бреговете на Гърция италиански ферибот „Норман Атлантик”. По този начин корабите предпазват ферибота от вълните и улесняват евакуацията на хората. В района на бедствието има буря, като силата на вятъра достига 7-8 бала по скалата на Бофорт. Според местните медии пожарът е обхванал цялата кърма на кораба.

На борда на ферибота има 468 души - 411 пътници и 56 души екипаж. Около 270 души са гръцки граждани, а екипажът се състои от 22 италианци и 34 гърци. Няма загинали хора.
От горящия ферибот са евакуирани 150 души. Бреговата охрана на Гърция обяви, че от ферибота са спуснати спасителни салове, на които се намират около 150 души. Около 30 души вече са се качили на ферибота „Spirit of Piraeus”, който се е притекъл на помощ.
Фериботът „Норман Атлантик”, който е напуснал пристанището на гръцкия град Патра в неделя към 5:30 часа местно време, е плавал към италианското пристанище Анкона. Плавателният съд е подал сигнал за бедствие на около 33 морски мили от гръцкия остров Отонои и на 44 мили северозападно от остров Корфу.
В гаражната част, откъдето е тръгнал пожарът, са паркирани 125 товарни автомобила, 84 леки коли и три автобуса.  http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Гръцките власти евакуират горящ ферибот с 468 души на борда (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди