изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:48 EET
Откриха самолета на ”Еър Ейша” в Яванско море    
По светаСонарно изображение показва голям тъмен обект под повърхността на Яванско море, за който се предполага, че е корпусът на изчезналия самолет на "Еър Ейша".

Служител от индонезийските спасителни служби, цитиран от Ройтерс и БТА каза, че обектът е на дълбочина от 30 до 50 метра. Той допълни, че ако това е наистина корпусът, евакуацията на мъртвите ще бъде извършена бързо.

Екипи продължават да издирват тела на загинали в самолета, който изчезна в неделя при полет от Индонезия до Сингапур със 162-ма души на борда, повечето от тях индонезийци. Работата на спасителите се спъва от лошото време, бурното море и силния вятър в района. Вълните достигат 2-3 метра. До момента няма намерени оцелели.

Машината на базираната в Малайзия авиокомпания изчезна от радарите със 162-ма души на борда по време на полет от индонезийския град Сурабая до Сингапур.

Сред намерените досега шест тела е и едно на жена в облекло на стюардеса. Всичките шест тела са с дрехите върху тях, което предполага, че самолетът "Еърбъс 320-200" е бил цял, когато се е врязал в морето и се е разпаднал при стълкновението с водата, а не във въздуха.

Това е показател за рязка аеродинамична загуба на скорост, вероятно довела до падането му. Тази хипотеза се подкрепя и от факта, че отломките не са разпръснати на широк периметър, а на малко пространство върху водата, заяви Нийл Хансфорд - бивш пилот и шеф на консултантска фирма за стратегически авиационни проблеми.

Индонезийският президент Джоко Видодо каза, че изваждането на телата е приоритетна задача. Властите в Сурабая, откъдето самолетът излетя, вече се подготвят за докарването и идентифицирането на намерените тела.   dir.bg
 


Сходни връзки

Откриха самолета на ”Еър Ейша” в Яванско море | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди