изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:22 EEST
Разказват българи, пострадали на ферибота-факла    
По светаКато истински ад определил случилото се на ферибота “Норман Атлантик” Вергил Доспатлиев. Един от настанените в болница е и Галин Хайтов.

Хайтов е със счупена ръка и има сериозни натъртвания. Той разказа, че е преживял една драматична ситуация, съобщи Нова телевизия.

Редовен пътник на фериботната връзка между Гърция и Италия, заради своята работа, Галин решава да подремне, но се събужда след няколко часа от пушек и шум. След като разбира за заплахата той бяга на палубата. Галин е сред първите качили се на спасителните лодки.

"Лодката полетя като асансьор, на който му се е скъсал въжето”, разказа той и добавя:

"Някакво въже се беше закачило, не успя да ни пусне до края. След това човек от екипажа на кораба успя да го премахне и се започна истински ад. Видях, че един човек падна, обикаляха да го търсят. Моторът на нашата лодка спря. Около три часа се люляхме, докато дойде кораб”.

Като истински ад определил случилото се на ферибота Вергил Доспатлиев Той разказал пред съпругата си Мариана, че огромен пожар обхващал ферибота и в същото време в морето бушувала страховита буря с ураганен вятър, дъжд и градушка. 

Корабът гори, не знам какво ще стане”. Това успял да каже в понеделник сутринта, преди да бъде спасен, Вергил на съпругата си и връзката прекъснала, разказа пред “24 часа” Мариана Доспатлиева.

Посланикът ни в Рим Марин Райков: Четирима от 7-те спасени българи са на военен кораб

Местоположението на 7-те спасени от ферибота “Норман Атлантик” българи е ясно и ние вече сме спокойни за тях. Четирима се намират на италианския военен кораб “Сан Джорджо”. Те са Асен Асенов, Вергил Доспатлиев, Стаменка Аргирова и Радка Тодорова.

Това съобщи във вторник следобед посланикът ни Марин Райков, който в Италия лично координира връзките с местните и с гръцките власти по случая.

В болница в Лече е бил и Марио Мосавицки, който е бил прегледан, установено е, че състоянието му е добро, и си е тръгнал.

Марин Райков увери, че до момента сред загиналите няма информация за български граждани.

В последните 24 часа посланикът е бил на всеки 30 минути във връзка с министъра на външните работи Даниел Митов, за да го информира за развитието на случая.

На сънародниците ни, които са загубили документите си в пожара, ще бъде оказана помощ да отидат до Рим, тъй като само там може да се издават пасавани.

dir.bg/

 


Сходни връзки

Разказват българи, пострадали на ферибота-факла | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди