изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:23 EEST
98 души от ферибота край Корфу са в неизвестност    
По светаИталианските власти нямат информация за съдбата на 98 души, намирали се на борда на ферибота „Норман Атлантик”, който се казали в открито море край гръцкия остров Корфу. Това съобщи италианският прокурор Джузепе Волпе от град Бари, ръководещ разследването, съобщи ТАСС.

По-рано за безследно изчезнали се смятаха около 40 души.

По думите на прокурора, в Гърция са били върнати 80 от спасените хора.

„Освен това няма нова информация за втория търговски кораб, участвал в спасяването”, каза Волпе. Той вече допусна, че на борда на ферибота може да бъдат намерени нови жертви. Прокурорът напомни, че в спасителната операция са били задействани няколко търговски кораба, на които може да има оцелели.

Италианският военен кораб „Сан Джорджо” транспортира до пристанището на Бриндизи над 200 спасени пътници от „Норман Атлантик”. Други 39 плават към пристанището на Таранто. Общо от горящия ферибот са били спасени 427 от 499 души, според данните на прокуратурата в Бари.

По последни данни жертвите на трагедията са 13 души. Освен това са загинали и двама албанци, помагали при ликвидирането на последствията от инцидента./  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

98 души от ферибота край Корфу са в неизвестност | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди