изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:24 EEST
67-ГОДИШНА ДАМА ПЪРВА ДЕКЛАРИРА ДОХОД ПО ИНТЕРНЕТ    
Новини

НАП - Добрич, почерпи първите си клиенти със сладка коледна украса



67-годишна жена от Добрич е първата подала декларация за доходите си от миналата година по интернет, съобщиха от пресслужбата на офиса на приходната агенция в Добрич. Жената е декларирала доходи от свободна професия и ще ползва облекчение в размер на 5 на сто. Общо петима са подалите до обяд вчера декларации за доходите си, заявиха още от НАП - Добрич, като допълниха, че тази година очакват в офиса да бъдат подадени над 13 хиляди декларации от физически лица. 

В първия работен ден вчера добричките данъчни служители и първите им клиенти заедно свалиха сладката коледна украса от елхата в местния офис на НАП. Служителите на приходната агенция почерпиха с шоколад най-нетърпеливите  данъкоплатци, за да бъде новата 2015 година по-сладка и по-доходна за добруджанци. Първите посетители на офиса на приходната агенция основно са извършвали проверки на здравния си статус, подавали са осигурителни декларации и са направили вноски за осигуровки, казаха още от пресслужбата на Данъчното. До обяд е имало и подадени уведомления за прекратяване и сключване на трудови договори. Общо са били обслужени до обяд вчера 235 клиенти на приходната агенция в Добрич. От НАП припомнят, че вече тече кампанията за деклариране от физически лица на доходи от извънтрудови правоотношения, които са получени през изминалата година, както и плащането на дължимите данъци.

Новите годишни декларации за облагане на доходите на физическите лица и за корпоративните данъци вече са публикувани на сайта на НАП. Формулярите, които ще се подават през 2015 г., са напълно нови и в значително намален обем. Структурата на декларацията за облагане на доходите се запазва непроменена – основна част и приложения за всеки вид доход, като гражданите попълват само онези от тях в зависимост от конкретния си доход.

Най-съществената промяна в режима на деклариране на доходите от физически лица през 2015 г. е възможността формулярите да се подават по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код (ПИК), който се издава безплатно в офиса на НАП по постоянен адрес. Важно е да се знае, че са променени правилата за ползване на 5 % отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, от която могат да се възползват лицата, които подадат декларацията си до 31 март 2015 г. по електронен път (включително с ПИК), при условие, че нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията и внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 30 април 2015 г.

Повече нформация за попълване и подаване на данъчните декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg. НДТ

 


Сходни връзки

67-ГОДИШНА ДАМА ПЪРВА ДЕКЛАРИРА ДОХОД ПО ИНТЕРНЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди