изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:55 EEST
НАЙ-МАЩАБНАТА СИ КАПИТАЛОВА ПРОГРАМА РЕАЛИЗИРА ГЕН. ТОШЕВО    
Новини

2014 година община Генерал Тошево реализира най-мащабната си капиталова програма в последните години. В рамките на общинския бюджет за нейното осъществяване бяха гласувани средства в размер на 9, 338 млн. лв., от които 6, 735 млн. лв. външно финансиране. По програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” общинското ръководство успя да привлече още 3, 75 млн. лв., с което плануваните инвестиции в публичната инфраструктура през изминалата година надхвърлиха 12 млн. лв.



Със собствени средства бяха реновирани и благоустроени 54 обекти на територията на цялата община -кметства, пенсионерски клубове, учебни заведения и инфраструктура. По Публичната инвестиционна програма на кабинета „Орешарски” бе изцяло обновен центърът на града, дворът на СОУ „Никола Й. Вапцаров”, благоустроиха се междублокови пространства, изградено бе модерно спортно съоръжение за футбол на малки вратички, 13 улици в Генерал Тошево бяха частично или изцяло рехабилитирани.

Най-значимото събитие в здравната сфера бе откриването на реновирания медицински център. В него бяха вложени близо 1 млн. лв., като освен мероприятия по обновяване на материално-техническата база, бе закупена и нова модерна апаратура. През 2015 година със средства от европейските структурни фондове пълна рехабилитация ще претърпи пътя Пчеларово-Дъбовик-Равнец. В края на м. г. стартира трети трансграничен проект с кметство Негру вода, Република Румъния, по който за 1, 5 млн.лв. ще бъдат асфалтирани пътищата в селата Сноп и Градини. Предстои изграждането и на три нови храма – в селата Малина, Писарово и Росица.

Голяма част от инвестиционните проекти на територията на общината бяха пуснати в експлоатация. Това допълнително създаде условия за нови работни места. С оглед на икономическия профил на района се забелязва засилен интерес към развиване на промишленото животновъдство, тенденция, която несъмнено ще влияе положително на пазара на труда в следващите години.

За четвърта по ред година община Генерал Тошево е сред общините-отличници по кредитен рейтинг в страната, като през 2014 година по този показател е на 6 място от 264 общини. Паралелно с това Ген. Тошево приключи годината с 2, 250 млн. лв. преходен остатък.  НДТ

 


Сходни връзки

НАЙ-МАЩАБНАТА СИ КАПИТАЛОВА ПРОГРАМА РЕАЛИЗИРА ГЕН. ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди