изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:34 EET
Путин създава чуждестранен легион    
По светаНамаляващият брой на наборниците принуждава руските власти да набират чужденци във въоръжените сили на страната, пише италианският в. „Република”. Според вестника това няма да е копие на чуждестранния легион, защото времената и условията са съвсем различни. В момента обаче всеки млад европеец, азиатец или дори американец може да постъпи в руската армия стига да иска.

Съгласно подписан от президента Владимир Путин указ вратите на руската армия са отворени за млади хора от която и да е страна, навършили 18 г. Изискванията за здравословно състояние и физически данни ще бъдат същите като за руските граждани. Новобранците ще могат да бъдат насочвани и към участие в бойни действия. Чужденците трябва да знаят руски, а знанията им по този въпрос ще бъдат проверявани от специална комисия.

Решението за отваряне на руската армия за чуждестранни граждани беше взето още през 2003 г., но прилагането му на практика беше отлагано досега по ред причини. В момента главна причина за спешното изпълнение на това решение е нежеланието на младите руснаци да влизат в армията – според проучвания на общественото мнение, правени от министерството на отбраната, младите руснаци не са привлечени от възможността да изкарат живота си в униформа. Същевременно в Украйна продължават да прииждат професионални наемници, които биват насочвани от режима в Киев към районите на бойните действия в югоизточната част на страната.

“Хиляди млади чужденци, основно пристигнали от Европа, воюват в Източна Украйна, където продължава войната. Всеки ден те се противопоставят на проруските сепаратисти. Става дума за своего рода черен интернационал чиито членове доброволно маршируват, демонстрирайки неонацистки отличителни знаци, които прославят Степан Бандера и даже самия Адолф Хитлер. Президентът Петро Порошенко неотдавна съобщи, че иска да предостави украинско гражданство на бойците за техни заслуги към страната, което беше посрещнато с пълно мълчание от Европа и Съединените щати. Това може да се смята като едно от обясненията за създаване на “руския чуждестранен легион” , наричан от московските дипломати “симетричен отговор””, пише “Република”. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Путин създава чуждестранен легион | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди