изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:18 EEST
Баба даде рекордните 40 бона на ало измамници    
НовиниРекордните за новата година 40 000 лева са поредната плячка на нагли телефонни измамници, става ясно от бюлетина на варненската полиция. Жертвата е 92-годишна жена, която наивно повярвала на мним лекар, обадил й се за да иска пари за операция на сина й.

Жената паднала в капана на класическата схема на 6 януари, когато на домашният й телефон се обадило неизвестно лице и се представило за лекар. Тарикатът веднага подхванал бабата и започнал да я лъже, че синът й е пострадал при строително–ремонтни дейности и се нуждае от голяма сума пари за операция и поставяне на протеза на крак. Като видял, че изплашената жена поддава на плитката измама, моментално й казал, че трябва да брои 40 000 лева.

Без да разсъждава адекватно и да потърси своите близки, за да види дали действително синът й е пострадал, възрастната жена се съгласила на среща с измамниците. Видели се пред църквата „Света Петка“ във Варна, където бабата броила 20 000 лева на непознат мъж – толкова, колкото имала в брой. Наглеците обаче не се задоволили с тях и хладнокръвно изчакали старицата да им донесе още 20 бона и чинно да им ги предаде отново пред храма, научи БЛИЦ.

От полицията обясниха, че по случая е образувано досъдебно производство и припомниха още веднъж, че в никакъв случай и при никакви обстоятелства гражданите не трябва да предават пари на хора, представящи се за длъжностни лица. И подчертават, че никоя държавна институция или длъжностно лице - следовател, адвокат, прокурор, полицейски служител, доктор и т. н., няма практика да искат пари по телефона за каквото и да било.

Освен крупната сума от 40 000 лева, телефонни измамници прибрали и още 4900 лв. от друга жертва - 85-годишна жена от Варна. Неизвестно лице й позвънило на домашния й телефон, представило се е за куриер и е съобщило, че синът й трябва да получи важна пратка, за която да заплати определена сума. Жената предала сумата от 4900 лв. на непознат мъж, пред дома си. Този случай също се разследва и има образувано досъдебно производство.

По коледните и новогодишните празници телефонната мафия се е активизирала и резултатите не закъсняват, обясниха източници на БЛИЦ сред разследващите. В редица градове в страната са зачестили обажданията от телефонни измамници, които пробват да чрез различни схеми да приберат крупни суми. Принципно най-наглите опити започват от 10 000 лева негоре. 40-те бона, с които олекнала 92-годишната варненка са добър новогодишен старт за брутално наглите мародери, но това далеч не е най-успешният им удар.


Педи година възрастна столичанка даде 150 хиляди лева, след успешно разигран театър по телефона: „Мамо счупих си много лошо крака! Трябват ми пари за златни пирони, за да се оправя…”. Жената едва не припаднала и нито за миг не се поколебала да даде всичките си спестявания. Преди този случай рекордната плячка на телефонни измамници беше 140 хиляди лева, с които оскубали баба от Пловдив.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Баба даде рекордните 40 бона на ало измамници | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди