изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:17 EEST
9-ГОДИШНИЯТ ЕЛВЕР ПОСРЕЩНА НОВАТА ГОДИНА В ГЕРМАНИЯ    
Общество

Няколко хиляди българи у нас и в чужбина с трепет следят съдбата на 9-годишното момче от Добрич, което ни разказва за силата на вярата, за непреклонната воля за живот, за човечността и ни учи да бъдем по-добри. Всички те са обединени от фейсбук страницата „Да помогнем на Елвер” и каузата да се помогне на 9-годишното момче в хронично вегетативно състояние да се върне към предишния си начин на живот.



Елвер Демир посрещна Коледа далеч от родния Добрич - в немска болница. Той замина на 6-седмична рехабилитация в клиника в Гайлинген с финансиране, осигурено от Фонда за лечение на деца в чужбина. Силата на духа му и жаждата за живот и там бяха изправени пред изпитание и се наложи момчето да бъде преместено в друга клиника в град Зинген, където да му бъдат извършени хирургически интервенции. Междувременно българи от цялата страна и чужбина подпомагат Елвер и майка му Нела, която е сама в чуждата страна – без средства и без преводач.

В клиниката му пускали детски предавания, получил е и уредба с дискове с класическа музика. Лекарите искали да научат с какво обича да се храни, каква музика е обичал да слуша, с какво е обичал да играе и се стремят да набавят всичко. Семейството е занесло дрехи и играчки. Децата на персонала в болницата също постоянно му носели играчки. Осигурили му специални обувки, с които стоял стабилно на крачетата си, когато го изправят. Стимулирали го с музика, редовно го посещавал свещеник, както и клоун, който му изнасял представления.

В навечерието на Нова година момчето бе преместено в клиниката в Гайлинген, където ще се извършва шестседмичната му рехабилитация.

Междувременно стартира и благотворителна кампания в помощ на Елвер. В няколко града вече заработиха работилнички,където се изработват част от нещата - картички, бонбониери и късметчета, снежни човеци, бижута. Кутия за дарения е поставена в зала за танци в София. НДТ

 


Сходни връзки

9-ГОДИШНИЯТ ЕЛВЕР ПОСРЕЩНА НОВАТА ГОДИНА В ГЕРМАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди