изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:39 EEST
ДОБРИЧ – ВТОРИ ПО ПИЯНИ И ДРОГИРАНИ ШОФЬОРИ    
Новини

Добричка област се нарежда на второ място в страната по констатирани пияни и дрогирани шофьори, съобщи МВР. Това е станало в рамките на полицейска операция по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция  TISPOL, проведена от 8 до 14 декември м. г. Акцентът бе поставен върху установяването на нарушения, свързани с шофиране след употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества. Най-много нарушения са засечени в Плевен, на второ място са Добрич и Шумен. А най-нисък процент има на територията на Видин, Ловеч, Монтана, Разград, Силистра и Смолян.



По данни на главна дирекция „Охранителна полиция“ в хода на операцията са проверени общо 10 457 шофьори. Установени са 115 нарушители - 109 от тях са шофирали след употреба на алкохол, а 6 - след употреба на наркотични или упойващи вещества. Извършен е и контрол за наличието на задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите, съставени са общо 124 акта по Кодекса на застраховането. По време на акцията са установени и редица криминални престъпления: 3 - за притежание на наркотици; 2-ма нелегални имигранти; 3-ма обявени за издирване; 8-други криминални прояви.

Според статистиката общо проверените моторни средства са 12279, а констатираните процентно нарушения, свързани с шофиране след употреба на алкохол, са значително по-малко. Положителна тенденция се очертава и при проверката за сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

Резултатие от последната операция доказват още веднъж, че провежданите масови кампании по пътна безопасност и засилен контрол едновременно във всички Европейски страни има изключителен превантивен ефект и оказва положително въздействие върху поведението на водачите, коментират от МВР. НДТ

 

 

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ – ВТОРИ ПО ПИЯНИ И ДРОГИРАНИ ШОФЬОРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди