изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 17:00 EEST
54 СА ОДОБРЕНИТЕ ПРОЕКТИ НА МИГ „ТЕРВЕЛ-КРУШАРИ”    
Новини

54 проекта на МИГ „Тервел-Крушари” са одобрени финансиране за две години, откакто съществува групата, съобщиха от община Тервел. 18 от проектите са на земеделски стопани - за подобряване материалната база на стопанствата им и за създаване на нови насаждения и са на стойност 618 хил. лв. 15 са проектите на фирми за изграждане и подобряване на базата има, с която предоставят услуги на населението или осъществяват нови производства.



Те са на стойност 989 хил. лв. 15 са проектите на общините на стойност 778 000 лева. Те са за осигуряване на нови социални и културни услуги. С 6 от проектите се подобрява жизнената среда – обновяват се улици и паркове за 539 хил. лв.

Избраните бенефициенти сключиха тристранни договори с държавен фонд „Земеделие“ и МИГ Тервел-Крушари за финансиране на тези 54 проекта, по които ще получават финансова помощ на обща стойност 2 924 613 лв. Проектите трябва да бъдат изпълнени до средата на 2015 година. Благодарение на проектите населението на общините ще получи достъп до нови и подобрени услуги: автосервизни, копирни и издателски, до агромаркет за торове и препарати, разширен асортимент на закуски и хляб. Развиват се нови производства - на бетонови блокчета, пелети, подправки. Подобряват се условията за културно-просветна дейност и художествена самодейност в читалищата. Подобряват се настилките на улици и тротоари, изграждат се детски площадки в зелени площи. Подобряват се условията в старчески домове. Привличат се външни хора чрез туристически центрове и създадени условия за отсядане в къщи за гости;

Благодарение на проектите се изграждат три социални дома, които ще осигуряват социалните услуги „домашен социален патронаж“ и „социална трапезария” за жителите на отдалечени от общинския център населени места. В три централни села се изграждат кухни, като се ремонтират нефункциониращи сгради, доставя се кухненско обзавеждане и оборудване, закупуват се подходящи автомобили за разнасяне на храната. Този опит на община Тервел е призната добра практика, която следват вече и други МИГ-ове.

През 2015 година предстои местните инициативни групи да разработват стратегии за следващия програмен. НДТ

 


Сходни връзки

54 СА ОДОБРЕНИТЕ ПРОЕКТИ НА МИГ „ТЕРВЕЛ-КРУШАРИ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди