изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:00 EEST
Дърво и камък се пука от студ    
Времето

Живакът в термометрите падна почти 20 градуса под нулата тази сутрин. Въпреки тихото време и опитващото се да си проправи път слънце, навън е много студено. Най-ниските температури, измерени тази сутрин от дежурните синоптици на НИМХ, се доближават до 20-те под нулата. Най-студено е в Драгоман, където живакът падна до минус 18 градуса, съобщиха за БГНЕС от НИМХ.

Минус 25 градусаБалчик 29.01.2012 Снимка: Йоанна ДуковаБалчик 29.01.2012 Снимка: Йоанна ДуковаDSC09896



В Добрич и Шумен е минус 16 градуса. Минус 15 градуса е в Русе, Разград и Кнежа. Минус 14 градуса е в Карнобат и Казанлък, както и в Силистра, в Кюстендил и в София.

На различни места в столицата рано тази сутрин термометрите показваха различни отрицателни температури. Например в столичния квартал "Манастирски ливади" живакът в 6.45 часа падна до минус 12 градуса, а само двайсетина минути по-късно – около 7.10 часа, в центъра градусите бяха минус 7.3.

От Планинската спасителна служба информират тази сутрин, че условията в планините са добри за туризъм, но има опасност от измръзване. На Пампорово снежната покривка е 30 сантиметра, минус 13 градуса е на станция Студенец, а на станция Рожен – минус 16.

На връх Мусала към 5 часа сутринта е било минус 17 градуса с умерен вятър.

На Боровец времето е ясно и тихо, градусите са минус 11. Планинските спасители предупреждават, че има опасност от измръзване и средна лавинната опасност за районите извън скизоната.

На връх Ботев рано сутринта температурата е била минус 19 градуса, а на Мургаш – минус 13. На станция Узана са измерени минус 20 градуса. Снежната покривка там е 50 сантиметра, времето е тихо, но има опасност от измръзване.

bgnes.com

 


Сходни връзки

Дърво и камък се пука от студ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди