изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:13 EEST
Първо в БЛИЦ: Убитите са строителният предприемач Митко Дамянов и жена му    
Новини Убитият мъж в столичния квартал "Витоша" е Митко Дамянов, бивш строителен предприемач. Разстреляната жена е съпругата му Наталия Дамянова, която е и негов съдружник, научи БЛИЦ. Двата трупа лежат на земята до кооперациите на улица "Йордан Стубел" между номера 11 и 13.

Както БЛИЦ съобщи преди всички, сигналът за убитите е подаден в полицията около 20,30 часа. Мъжът е на 50, жената е на 40 години. 

*********************
Страшна трагедия! От 20 години се познаваме, не са имали никакви проблеми. Това обяви пред медиите съседна на убитите Митко и Наталия Дамянови.Познавал ги като добри хора, които не демонстрирали висок стандарт на живота.

„Дъщеря им, която е на 18 години, остава сама”, добави мъжът, който се оказа, че първи ги видял да лежат до колите на паркинга.

Както БЛИЦ първи писа, 60 души съдят Митко Дамянов, след като са били завлечени с жилища на зелено. Те твърдели, че са попаднали в капана на пирамида, която присвоила от тях около 5 млн. лв. от купувачи на жилища на зелено и кредити от банки.

Проверка на БЛИЦ разкри, че Митко Дамянов извършва строителната дейност през една от фирмите си – „Крами-КМ”. Делата в нея обаче явно не вървят добре, защото през 2010 г. той сключва договор с „Инвестбанк” и залага цялото имущество на фирмата, за да изтегли заем в размер на 1 млн. 480 евро.

********************
60 души са се жалвали през 2011 г., че са били ужилени от застреляния тази вечер строителен предприемач Митко Дамянов. Те твърдели, че са попаднали в капана на пирамида, която присвоила от тях около 5 млн. лв. от купувачи на жилища на зелено и кредити от банки. Година по-късно обаче прокуратурата отказва да образува разследване. Според жалбата до тогавашния прокурор Борис Велчев управителите на фирмите "Ю Ем Би Груп"АД и "Крами-КМ" ООД Божидар Ангелов, Стойко Цочев, Митко Дамянов и Юлиян Тачев са изоставили недовършени три кооперации в София. Това станало, след като събрали от 50 до 100% от дължимите суми за жилищата и ипотекирали имотите.

Част от хората, които са платили между 450 и 600 евро на кв. м, трябвало да извадят от джоба си още по 600 евро на кв.м, за да платят за довършването на един от строежите и да върнат банковия кредит, усвоен от фирмите.

Проверка на БЛИЦ разкри, че Митко Дамянов извършва строителната дейност през една от фирмите си – „Крами-КМ”. Делата в нея обаче явно не вървят добре, защото през 2010 г. той сключва договор с „Инвестбанк” и залага цялото имущество на фирмата, за да изтегли заем в размер на 1 млн. 480 евро.

http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Първо в БЛИЦ: Убитите са строителният предприемач Митко Дамянов и жена му | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди