изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 20:46 EEST
Температурен шок: Живакът скача с 30 градуса за два дни    
ВреметоИзключително резки промени на времето с температурни амплитуди от над 30 градуса ни очакват в следващите дни. До минус 15-16 градуса падна живакът на повечето места у нас вчера. В Драгоман бяха измерени минус 18 градуса, в Перник, Троян и Алфатар - минус 19, а в Севлиево - минус 21. В неделя обаче се очаква максималните температури там, както и на повечето места в страната да скочат екстремно до плюс 15-16 градуса.
Maggie May 07  Karina Marie 01  Rosanna Davison 003

"Не може да се говори за повишение с 30 градуса, тъй като става дума за различни райони на страната. Освен това в единия от случаите температурите са минимални, а в другия - максимални. Затоплянето в неделя обаче ще бъде чувствително", коментира пред "Телеграф" синоптикът Красимир Стоев от НИМХ към БАН.

По думите му обаче неделното затопляне ще бъде последвано от ново рязко застудяване още в понеделник. В първия ден на новата седмица температурите ще паднат с 12-14 градуса и навсякъде ще вали сняг.

Заради минусовите температури сериозно са се увеличили случаите на инфаркти и хипертонични кризи. Рязкото затопляне утре и особено вдругиден пък създава отлични предпоставки за разпространение на вируси.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Температурен шок: Живакът скача с 30 градуса за два дни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди