изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:34 EEST
ДОБРИЧ ОТДАДЕ ПОЧИТТА СИ КЪМ БОТЕВ    
Общество167 години от рождението на Христо Ботев бяха отбелязани вчера пред паметника му в едноименното училище в Добрич.

Присъстваха народните представители Калина Балабанова и Живко Мартинов, председателят на Общинския съвет Ангел Табаков, зам.-областният управител Ивайло Манушев, зам.-кметът Камелия Койчева, началникът на регионалния инспекторат по образованието Дариела Вълканкина, общински съветници, почетни граждани, представители на културни и образователни институции, ученици.
Слово произнесе учителят по български език и литература Димитрина Костова. Тя цитира думите на българския критик Константин Еленков: „Ботев е интелект от извънредна класа, за това за него трябва да прилагаме мерките на нестандартността”. „А ние, народът на България, можем само да коленичим пред тази изключителна личност и да отдадем почитта си към избраника, на когото дължим усещането за горда принадлежност към прогресивното човечество”, посочи Костова. Директорът на училището Нели Торбатова сподели: „ОУ „Христо Ботев” чества т. г. 75 години с името на гениалния българин. Мисля, че можем да заявим, че сме горди с името и го защитаваме”. Тя съобщи, че са получени поздравителни адреси от Министерството на образованието и Регионалния инспекторат по образованието.
Признателните потомци на Христо Ботев почетоха паметта му с едноминутно мълчание и поднесоха цветя на паметника му. НДТ
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ОТДАДЕ ПОЧИТТА СИ КЪМ БОТЕВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди