изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:53 EEST
ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 9 – 15 януари 2015 г.    
ВреметоВ петък следобед облачността от северозапад ще се увеличи, но ще бъде средна и висока. Над крайните североизточни райони не е изключено да прехвърчи слаб сняг. Вятърът ще се ориентира от запад и ще се усили – умерен до силен. Минимални температури от минус 11 до минус 6 градуса. Максималните температури ще са между 0 и 5 градуса.
VERONICA ZEMANOVA 1015Jordan 39Amy Miller 26Jaime Bergman 37

През нощта срещу събота облачността ще се увеличи до значителна средна и висока. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад. Минимални температури от минус 3 до 2 градуса. През деня ще бъде облачно, като следобед главно над северните райони на места е възможен слаб дъжд. Вятърът ще е от западна четвърт умерен до силен, временно до бурен. Максимални температури от 3 до 8 градуса.
В неделя ще има променлива предимно висока облачност. Ще духа умерен до засилен вятър от запад, ще стане от юг-югозапад слаб до умерен. Минимални температури от 0  до 5 градуса, максимални – от 6 до 11.
В понеделник ще преминава фронт и ще нахлува по-студен въздух. Облачността ще се увеличи до значителна и на места ще превали в началото дъжд, който с понижение на температурите над северните райони ще преминава в сняг. На места не са изключени поледици. Вятърът ще е умерен и от западен ще стане северен. Температурите ще се понижават и преобладаващите  ще са между 1 и 6 градуса.
Във вторник ще бъде предимно ясно. Вятър от запад-северозапад слаб до умерен, ще стане от югозапад и ще отслабне. Минималните температури ще са от минус 3 до 2 градуса, а максималните от 0 до 5 градуса.
В сряда времето ще остане предимно ясно със слаб запад-югозападен вятър. Температурите ще се повишават и минималните ще са от минус 2 до 3 градуса, а максималните от 3 до 8.
В четвъртък ще остане без промяна – предимно ясно, а вятърът ще е слаб и ще се ориентира от източна четвърт. Температурите постепенно ще се повишат и преобладаващите минимални ще са от минус 1 до 4 градуса, а максималните между 4 и 9 градуса.
Вълнението на морето през периода петък – понеделник ще 2-3 бала, но в открито море ще се усили до 4, а в събота по-далеч на изток и до 5 бала. След това вълнението ще отслабне и и ще бъде 1-2 бала, в открито море до 3. Температура на морската вода 5-6 градуса.

Деж. синоптик: И. Куюмджиев

Национален институт по метеорология
и хидрология при БАН - филиал Варна
 


Сходни връзки

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 9 – 15 януари 2015 г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди