изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:03 EEST
ТУРИСТИ ОТКРИХА НОВИЯ СЕЗОН    
ТуризъмТуристическият клуб на ветераните "Одисей" за поредна година спази традицията и в първата неделя на новата година се събра в хижа "Добротица", за да постави началото на новата туристическа година с дъхава добруджанска погача. "Заедно навсякъде" бе поздравът, с който домакините от "Одисей" посрещнаха своите гости - туристите от ТД „Черноморски простори“ – Варна, и председателя им Атанас Сивков – член на УС на БТС.

С два кратки маршрута в околностите туристите положиха началото на новия сезон, след което празникът продължи при домакинът на хижата Галя. С раници на гръб, независимо от побелелите коси, туристите обикалят ежегодно маршрути в региона и страната, защото обичат природата. Именно така те укрепват своето здраве, срещат се със съмишленици, отдалечават се от сивото ежедневие и тъжни мисли. Календарният план на  Федерацията на туристите ветерани, чийто член е клуб "Одисей", им дава възможност да се срещат с ветераните от 65-те клуба в страната - добруджанци са обходили и опознали маршрути в районите на Гоце Делчев, Ямбол, Петрич, Сандански, Благоевград, Разлог, Шумен, Горна Оряховица, хижа "Ком". От своя страна "Одисей" е бил домакин на 132 туристи ветерани от 24 клуба в страната, като са показали красотата на крайбрежието, Балчик и Добрич. И за тази година ветераните имат планирани маршрути - всяка неделя около 15-ина ветерани са на еднодневни походи в района на Ботево, Генерал Киселово, в  Батовската долина, местността "Света Марина" и красивия морски бряг. Туристите от "Одисей" са провели 19 многодневни похода, 2 екскурзии,   7-дневно летуване на Беклемето, тридневки  по Русенски Лом, хижа "Бачо Киро" и долината на Суха река. Сред разнообразните прояви са и ежеседмични сбирки в клуб "Армеец" - с присъствие на прояви и презентации за годишнини на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и краеведите. Задружно и весело празнуваме именни, рождени дни и юбилеи. Всички прояви в календарния план на "Одисей" за 2015 г. са посветени на 120-годишнината от създаването на Българския туристически съюз.
 


Сходни връзки

ТУРИСТИ ОТКРИХА НОВИЯ СЕЗОН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди