изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-02-24 @ 04:04 EET
ГЛАВНИЯТ РЕДАКТОР НА ВЕСТНИК "ТРУД" ПЕТЬО БЛЪСКОВ Е ЗАПЛАШЕН С УБИЙСТВО    
Новини

Днес /9.01.2015/ следобед в 16,24 часа ми се обади на мобилния телефон мъж, който на руски ми се закани, че ако продължавам да се пречкам в краката на „нашия приятел” банкера, трябва сериозно да помисля за семейството си и за своя живот. Можело най-неочаквано, като отивам на работа, да ми отрежат главата.Очевидно този, който ме заплаши, визираше разследванията на „Труд” за аферата „КТБ” и продължаващото разграбване на активи, придобити с необезпечени кредити от банката от хора на Цветан Василев.

Номерът, от който получих обаждането, е +16202150682.

От тази заплаха разбирам, че разследването на моя вестник за престъпленията в КТБ са свършили работа и са били абсолютно верни. Разследванията продължават.

Същевременно очаквам МВР и съответните служби да направят всичко необходимо този, който се заканва да убива журналисти, да си получи заслуженото.

Главният редактор на "Труд" Петьо Блъсков, заплашен с убийство, пред ПИК: Нашите разследвания за КТБ и Цветан Василев ще продължат със същата острота! Прокуратурата бързо да си свърши работата, за да няма нови престъпления!

http://www.trud.bg

Главният редактор на "Труд" Петьо Блъсков, заплашен с убийство, пред ПИК: Нашите разследвания за КТБ и Цветан Василев ще продължат със същата острота! Прокуратурата бързо да си свърши работата, за да няма нови престъпления!


Главният редактор на "Труд" Петьо Блъсков вчера е бил заплашен по телефона с убийство от глас на руски. 

"Очевидно този, който ме заплаши, визираше разследванията на „Труд” за аферата „КТБ” и продължаващото разграбване на активи, придобити с необезпечени кредити от банката от хора на Цветан Василев. Номерът, от който получих обаждането, е +16202150682. От тази заплаха разбирам, че разследването на моя вестник за престъпленията в КТБ са свършили работа и са били абсолютно верни. Разследванията продължават", заяви вчера Блъсков.

Преди минути медията ни се свърза с него за повече подробности.

 

Интервю на Ивайло Крачунов

 

- Г-н Блъсков, свързаха ли се с Вас от МВР след заплахата, която получихте вчера? Предложиха ли Ви охрана?

- За охрана не е ставало дума, аз не искам да се стига до там. Потърсиха ме вчера хора от службите, включително и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Днес в 15 часа ще отида в Дирекция на полицията, където ще предоставя всички данни, с които разполагам по случая. Предполагам, че тогава ще знам повече за намеренията на полицията и за начина, по който ще се действа оттук нататък.

- Вчера изразихте подозрения, че заплахата е във връзка с разследванията, които прави в. "Труд" по темата с източването на КТБ и действията на доскорошния мажоритарен собственик на банката Цветан Василев. Категорично ли е убеждението Ви, че заплахата е дошла по тази причина?

- Категоричен съм в това. В самата заплаха имаше индикации, че става дума за това.

- Какво точно Ви каза бандитът, който Ви заплашваше?

- Авторът на заплахата със сигурност беше руснак. Казвам това, защото мога да позная руснак и човек, който говори на руски език. Това са много различни начини на израз.

Човекът говореше с бавен и спокоен тембър, наподобяваше Марлон Брандо от филма "Кръстникът". Той ползваше жаргонни думи. Каза ми "въйрубим твоя голову". Това е жаргонен израз, който означава "ще ти отрежем главата".

От този телефон вчера на няколко пъти съм бил търсен. Аз имах няколко важни срещи и първоначално не можех да вдигна. Отговорих в 16.24 часа, когато прозвуча заплахата.

- Колко време продължи разговорът?

- Около една минута. Аз се опитах да задам някакви въпроси, но те явно не бяха чути. Изговорено беше онова, което трябваше да бъде изговорено. 

- Ще продължи ли в. "Труд" да разобличава действията на Цветан Василев в КТБ?

- Да, категорично. Вестник "Труд" ще продължи да прави своите разследвания със същото остро внимание. Разчитаме тези разследвания да не останат само на хартията на вестника, а да доведат най-накрая до един истински съдебен процес, чрез който всички престъпления в КТБ да бъдат разкрити.

Призовах вчера от офира на БНТ, призовавам и чрез Агенция ПИК правораздавателните органи да ускорят действията си, защото оставянето на престъпленията в КТБ неразкрити толкова време очевидно ще доведе след себе си и до нови престъпления. 

Вярно е, че материята, която се разследва, е доста сложна, вярно е, че връзките в тези престъпления се нуждаят от изясняване, но от друга страна в нашите правораздавателни и правоохранителни органи има достатъчно ресурс, с който за 8 месеца престъпленията в КТБ можеха да бъдат разнищени.

В КТБ има ситуация на продължавано престъпление. За това призовавам прокуратурата и разследващите органи да си свършат много бързо работата, за да предотвратят бъдещи престъпления с имущество на банката и ред други потенциални опасности от престъпления, които съществуват около тази афера. 

- В чисто човешки план чувствате ли заплаха за живота си? Притеснен ли сте?

- Това са много лични неща. Аз не искам да се изкарвам мъченик. В случая не става дума персонално само за мен, а за подход към нашия занаят.

Със сигурност заплахата съществува, тя е изречена, което означава със сигурност, че аз се чувствам заплашен. Такъв ни е занаятът.

http://pik.bg

 


Сходни връзки

ГЛАВНИЯТ РЕДАКТОР НА ВЕСТНИК "ТРУД" ПЕТЬО БЛЪСКОВ Е ЗАПЛАШЕН С УБИЙСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди