изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:42 EEST
БОГАТА НА КУЛТУРНИ ПРОЯВИ ГОДИНА ИЗПРАТИ ОБЩИНА ТЕРВЕЛ    
КултураБогата на културни прояви бе изминалата 2014 година за община Тервел. В културния афиш традиционно присъстваха прояви с местен характер, както и такива, чрез които жителите и гостите на града и общината да могат да се срещнат с изпълнители и артисти от големите сцени в страната. Тервелчани отбелязаха традиционните празници Бабинден, Лазаровден, Великден, Коледуване.
PN 008-15 10.01.2015 ТЕРВЕЛ: Богата на културни прояви бе изминалата 2014 година за община Тервел. В културния афиш традиционно присъстваха прояви с местен характер, както и такива, чрез които жителите и гостите на града и общината да могат да се срещнат с изпълнители и артисти от големите сцени в страната.


 В чест на националния празник на България 3 март бе проведен тържествен концерт с участието на всички състави от народно читалище „Димитър Дончев–Доктора“, балет „Каприз“ при ОДК „Малкият принц“, група „Художествено слово“ при СОУ „Йордан Йовков“ и Църковен хор при храм „Св. Вмчк Георги Победоносец“. Бе организиран и общински ученически конкурс за мултимедийни презентации „България- моята родина“.
По време на Пролетните празници на културата се гостите и жителите на Тервел се насладиха танцьорите, музикантите и певците от фолклорен ансамбъл „Тракия“ и спектакъла „Майка България“. Многобройните почитатели на Графа се радваха на концерта му. Любителите на театъра отново се срещнаха с талантливите актьори от театър „Искри и сезони“ и постановката „Избори до дупка“ от Бранислав Нушич. Най-малките зрители посрещнаха с много емоции приказката „Кривото патенце“ от Елин Пелин, изпълнена от невероятно красивите кукли и артистите от Държавен куклен театър Варна. Културната програма бе допълнена със самостоятелните концерти на ДФТА „Калинка Вълчева“ и ТПГ „Добруджанска огърлица“ при НЧ „Димитър Дончев–Доктора-1893“, балет „Каприз“, празника на приказките „Хитър Петър и Богдана в наше село на мегдана“ по идея на екипа на ЦДГ „Здравец“. По време на Празниците бе отбелязано ХХ юбилейно издание на общинския празник на фолклора, в който се включват индивидуални изпълнители и колективи от цялата община.
На 21 и 22 септември бяха проведени конкурсът за изпълнители на традиционна добруджанска песен „Калинка Вълчева“ и Добруджанският събор, на които си дадоха среща над 200 индивидуални изпълнители, инструменталисти, фолклорни и танцови групи от цяла Североизточна България. Бе отбелязан 50 години творчески път на почетната гражданка на Тервел - певицата Калинка Вълчева.
През 2014 г. община Тервел подпомогна участията на ДФТА „Калинка Вълчева“ и балет „Каприз“ в международни конкурси и първенства в Хърватска. Успешно и с голям интерес се проведе общинска ваканционна програма „Наше лято“. Бе отбелязан 70- годишният юбилей на НЧ „Христо Ботев“ в село Каблешково. Подкрепа получиха празничните прояви на целодневните детски градини и пенсионерски клубове. Както винаги, селата от общината бяха финансирани в организирането на ежегодните им местни празници. За всички дейности по културния календар на общината са изразходвани около 65 000 лв. НДТ
 


Сходни връзки

БОГАТА НА КУЛТУРНИ ПРОЯВИ ГОДИНА ИЗПРАТИ ОБЩИНА ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди