изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:56 EEST
ДОБРИЧ ПОЧЕТЕ ЗАХАРИ МЕДНИКАРОВ    
ОбществоСпоменът за Маестрото е за уникален и незабравим човек и музикант,  споделиха последователи на делото му
PN 009-15 7.01.2015 ДОБРИЧ: Пред барелефа на Маестро Захари Медникаров на сградата на хор „Добруджански звуци“  се събраха близки, последователи на делото му, хористи, за да си спомнят за световно известния музикант и педагог, който на 7 януари 2015 г. щеше да навърши 91 години.


Пред барелефа на Маестро Захари Медникаров на сградата на хор „Добруджански звуци“  се събраха близки, последователи на делото му, хористи, за да си спомнят за световно известния музикант и педагог, който на 7 януари 2015 г. щеше да навърши 91 години.
Цветя пред барелефа му положиха неговата съпруга Фани Медникарова, кметът на Добрич Детелина Николова, настоящите диригенти на създадените от Маестрото хорове, бивши и настоящи хористи, общественици.
„Той откри пред нас един друг свят - света на музиката“, каза пред журналисти диригентът на детския хор и хор „Мистика” Росица Дурмушлийска. Тя допълни, че той означава много за нея, за всички хористи, всички колеги, които са работили с него и за всички деца, които продължават в детския хор, защото споменът за него е жив. Неговият дух е около нас. Аз лично се стремя да продължавам неговото дело. Дано е успешно“, каза още Росица Дурмушлийска.
 „Споменът за него е за един уникален човек, уникален музикант, а за нас и незабравим. Не минава ден, в който да не си спомняме концерти, репетиции. Маестрото е това, което всички тук дават за хоровото изкуство. Той го възпита в хористите – в малките и големите, както и в нас, които останахме след него“, сподели главният диригент на хор „Добруджански звуци” и детски хор „Маестро Захари Медникаров“ Елвира Пастърмаджиева.  НДТ
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ПОЧЕТЕ ЗАХАРИ МЕДНИКАРОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди