изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:41 EEST
Взривове и голям пожар събудиха Разлог и Банско /ВИДЕО/    
НовиниВзрив и огромен пожар събудиха град Разлог и Банско, както и целия район, тази нощ. Десетки бутилки с метан се взривиха в разпределителна база в Разлог, след което там избухна и пожар. Инцидентът е станал в 01:15 часа тази нощ. Съобщава се за между 30 и 50 взривени газови бутилки. Пожарът вече е загасен.

Взривът е избухнал в база на „Овергаз“, в която се пълнят бутилки с метан и се товарят на камиони за транспортиране към метан станциите. При пълненето една от тях се е възпламенила и е предизвикала мощен взрив. Запалили са се общо четири ремаркета, натоварени с трейлери (бутилки) с компресиран природен газ.

Хората, намиращи се в газ станцията са успели да напуснат мястото на инцидента и са подали сигнал. Към момента няма данни за жертви и пострадали.

Бутилките при инцидента са гърмели една по една, съобщи Георги Толин, началник отдел държавен контрол към Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в ефира на БНР. „Намирам се на около 50 метра от газстанцията. Четири броя ремаркета на „Овергаз“ с бутилки, които са се взривили една по една. По първоначални данни, жертви няма. Към момента пожарът е овладян, Продължават действията по потушаването на пожара. Районът е отцепен. Електричеството е изключено“, каза Толин.

Има невзривили се бутилки. В момента те са охладени и за тях няма опасност да се взривят, каза още Толин.

На мястото на инцидента бе събран целият личен състав от службите в Разлог и Банско. Произшествието е овладяно. Пострадали хора няма. Газстанцията се намира до бившия ДАП в Разлог. Наблизо жилищни сгради няма. В съседство има само бензиностанция и училище по автотранспорт, но те не са били застрашени от инцидента. В момента се извършва само охлаждане, Опасност няма. Това каза началникът "Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Благоевград Георги Пармаков.

Към 3 ч. пожарът, който избухна на газ станцията на входа на град Разлог откъм село Баня е локализиран и почти загасен. На този етап няма данни за пострадали хора. Пожарът е бил огромен, чути са около 50 експлозии на газови бутилки. Веднага районът е отцепен от всички страни. Блокирани от полицейски автомобили са входовете откъм с. Баня, откъм Банско и от центъра на града, поради опасност от обгазяване. Експлозии вече не се чуват.

Районът от кръстовището на улиците „Христо Ботев” и „Александър Стамболийски”, до изхода на Разлог към Баня, ще продължи да бъде отцепен. Движението из всички останали части на града е нормално. Причините за произшествието ще се изясняват впоследствие. Оглед ще може да се направи с настъпването на светлата част на деня.

Няма опасност нито за хората, нито за околната среда от изтичане на природен газ. Екипите на газовото дружество предприемат необходимите мерки за обезопасяването на района.

Газоподаването по мрежата, която захранва Разлог и Банско със синьо гориво, е временно преустановено.
 


Сходни връзки

Взривове и голям пожар събудиха Разлог и Банско /ВИДЕО/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди