изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:26 EET
Задържали приятел на братята Куаши на границата ни!    
Ред и сигурностПриятел на братята Шериф и Саид Куаши, които извършиха терористичен акт в Париж и застреляха 12 души от френското списание "Шарли Ебдо", е арестуван на българо-турската граница при опит да напусне България, съобщава topnovini.bg. Задържан под стража в ареста е 28-годишният Фриц Жоаким от Париж. Той е бил арестуван няколко дни преди кървавите събития във френската столица.

Днес в Окръжна прокуратура - Хасково е била получена европейска заповед за арест на Жоаким. В нея се казвало, че той е търсен за терористична дейност, както и че е близък до двамата братя, които бяха застреляни при акция на френските специални части.

Жоаким пристигнал на Капитан Андреево с приятелката си и още двама души. При проверката станало ясно, че той се издирва от Интерпол, защото съпругата му подала жалба в Париж, че е отвлякъл 3-годишното си дете. Затова бил арестуван, а съдът в Хасково постановил мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Днес обаче в съдебната палата е пристигнала още една европейска заповед за арест, в която се сочи, че Жоаким е съпричастен към терористична групировка и е сподвижник на братята Куаши. Очаква се в сряда или в четвъртък окръжните магистрати да решат дали чужденецът да бъде предаден на френските власти.

Днес пред съда той заяви, че иска да се върне във Франция. На заседанието стана ясно, че целта му е била да отиде в Сирия. Пред магистратите Жоаким заяви, че не е боец.  http://www.blitz.bg

ВСИЧКО ЗА "ШАРЛИ ЕБДО"

 


Сходни връзки

Задържали приятел на братята Куаши на границата ни! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди