изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:29 EEST
САМО в ПИК! Валери Симеонов с убийствена критика към Плевнелиев: Той трябваше да е в затвора, а не да стане президент! Богат е к    
Интервюта

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов вчера разкри скандални факти за най-известните публични фигури. Националистът излезе с остра позиция по темата "Шарли" и подложи на кръстосан огън политици от управлението и опозицията (виж в Още по темата). Днес медията ни потърси мнението му за президента Росен Плевнелиев.



- Г-н Симеонов, какво е мнението Ви за намерението на Росен Плевнелиев да се кандидатира за втори президентски мандат?

- За мен Плевнелиев е смехотворен герой. Винаги ми е бил интересен и забавен. Той звучи доста комично.

- Преди време често поставяхте въпроса за имотите на Плевнелиев. Как си обяснявате неговото мълчание по случая?

Президентът продължава да не дава обяснение за вилата си край село Черноморец, която е построена на фиордите, които за защитени природни забележителности.

Имотът (на снимката) е построен на самия бряг на морето. С интерес очаквам обясненията му по този въпрос.

Защо всички изведнъж спряха да говорят за това, включително и шарлитата. Вечно "будните" шарлита вече не питат Плевнелиев за вилата му.

Как успя Плевнелиев да си построи вила на самия бряг на морето, разбивайки скални феномени? 

- Защо Плевнелиев не говори и за офшорните фирми, с които е свързван?

- До момента той е дал само някакво обяснение за къщата си в Халкидики, но в крайна сметка не се разбра дали и как са преведени парите за покупката й.

Това определяно като младо и талантливо момче в звездната си кариера и израстване, особено във финансово отношение, може да съперничи с Рокфелер. Аз не знам кога той успя да натрупа такива средства.

Плевнелиев беше изключително слаб и като министър на регионалното развитие и благоустройството.

Той трябваше да влезе в затвора за това, че допусна нарушения в технологията за изграждане на магистралите.

Вместо обаче той да бъде даден на прокуратурата, Плевнелиев беше направен президент, след голямо колебание и Хамлетовски мъки от страна на Борисов да бъде или да не бъде. Това беше грешен ход, за който Борисов носи отговорност.

- За кое конкретно смятате, че Плевнелиев трябва да бъде разследван?

- За нарушението на технологията по изграждане на магистрала "Тракия". Не е необходимо да убеждаваме когото и да било, че качеството на новопостроения участък от Стара Загора до Бургас e ниско, магистралата е по-неравна в основата си, отколкото старата магистрала. Това се дължи както на нарушаването на технологията по строежа, така и на претупването на сроковете.

Отговорността на тогавашния строителен министър Плевнелиев няма как да бъде прескочена.

Още тогава прокуратурата трябваше да разследва действията по изграждането на магистралата, както и начина, по който бяха включени фирми-пощенски кутии, които всъщност само посредничеха и от които си изпатиха много малки фирми, на които работниците все още не са си взели парите за труда по строежа на магистрала "Тракия".

Всичко това лежи на съвестта на Плевнелиев. Но вместо да бъде даден на прокурор, той бе направен президент.

- Как ще коментирате назначените от Плевнелиев служебни правителства?

- Назначените от Плевнелиев служебни правителства бяха абсолютно неуспешни, но отново никой не му търси отговорност.

И двете служебни правителства бяха назначени с основната задача да осигурят честни и прозрачни избори, но вместо това допуснаха масово купуване на гласове. Защо никой не говори за това?

Вместо да осигурят честни избори, двете служебни правителства се заеха с дейности извън компетенциите им свързани с външния дълг.

Плевнелиев трябва да поеме най-малко морална отговорност за провала на двете правителства, които той назначи.

Плевнелиев трябва да се извини на българския народ за некадърните служебни Министерски съвети, които опропастиха изборите.

- Защо смятате, че изборите са нечестни и имате ли доказателства, с които да подкрепите твърденията си?

- Триумфалният успех на ДПС и след последните избори, е доказателство за импотентността на служебните правителства, които бяха назначени от Плевнелиев.

ДПС постигнаха невероятно висок резултат само чрез купуване на гласове. Това го знае целият български народ, полицията и всички медии, но само Плевнелиев се прави, че нищо не е станало.

Президентът продължава високомерно и безотговорно да раздава присъди наляво и надясно, да се подмазва на чуждите посланици и да урежда кликата, която се върти около него.

Голямото му постижение е, че набута платените протестъри в механизма за манипулиране на обществото. Те са хора от неговите кръгове.

http://pik.bg

 


Сходни връзки

САМО в ПИК! Валери Симеонов с убийствена критика към Плевнелиев: Той трябваше да е в затвора, а не да стане президент! Богат е к | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.97 секунди