изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:41 EEST
Застреляха началника на кабинета на кмета на Пазарджик    
Новини

Татяна Стоянова е простреляна пред дома си в Пазарджик. Тя е началник на кабинета на кмета на града Тодор Попов, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона. Полицията потвърди за инцидента. В момента районът е отцепен и се води разследване. Не са ясни мотивите за стрелбата, нито оръжието, с което е извършено престъплението.



Инцидентът е станал около 19.00 часа. Стоянова е простреляна в главата и изстрелът се е оказал смъртоносен. Тя не е подавала сигнал до полицията, че някой я заплашва.

bgnes.com

**************

В момента край жилищната кооперация и районът около Моста на Лютата, където живее Татяна Стоянова има засилено полицейско присъствие. Пристигналата на място линейка единствено е констатирала смъртта на 34-годишната жена.Според официалната информация тя е застреляна в главата с два куршума, съобщава pa-media.net. На място се провеждат процесуални действия, включително и щателен оглед в присъствието на прокурор, на директора на областната дирекция на МВР, заместник-директора, както и полицаи от екипите на Криминална полиция и на Районното управление.

*************************

Версиите за разстрела на Татяна Стоянова започват да се множат. Основните обаче са две – политическо убийство или личноо тмъщение с любовни мотиви. Според Борислав Даскалов - един от близките приятели на кмета на Пазарджик Тодор Попов, кървавия инцидент е предупреждение за него. Той категорично отрече пред БЛИЦ, че убитата кметска съветничка Татяна Стоянова и шефа й са били любовници. „Да, те бяха много близки, но не са имали нищо общо. Сега говорих със Силвето, съпругата на Тодор, тя е направо съсипана. Много тежко прие новината за смъртта на Татяна”, разкри пред БЛИЦ Борислав Даскалов, който изкара и няколко мандата в общинския съвет на Пазарджик.  Бившият охранител на Тодор Живков смята, че убийството на Татяна е предпреждение към приятеля му Тодор Попов: „Някой иска да се отърве от нея, защото знае много неща, или иска да се отърве, защото пречи да се случи нещо, свързано е с икономически интереси.”

Борислав Даскалов коментира и начина, по който е извършено самото убийство – два изстрела от упор: „Като бивш човек от охраната на Тодор Живков и командос, мога да кажа, че вторият изстрел е бил за подсигуряване, само професионалистите действат по този начин. Те винаги се подсигуряват с втори изстрел.”

Борислав Даскалов разкри и как тръгва познанството между Татяна и Тодор Попов: „Двамата започнаха да работят заедно, когато тя беше секретар в общинския съвет. След това застана в кампанията плътно до него. Тя е дясната му ръка, човекът който знае всичко за това какво се случва в общината – от клюките, до информацията за предстоящи сделки и какво ли още не. Затова и се притеснявам, че може или да е станала неудобна, или чрез нея да се опитват да предупредят кмета на Пазарджик.”

**************************

„Татяна я познавам лично, един кадърен, много комуникативен човек. Вторият мандат на кмета Тодор Попов се дължи на нея. Млад човек, имаше добро бъдеще.” Така експертът по сигурността Арлин Антонов, който изкара и мандат в общинския съвет на Пазарджик коментира новината за разстрела на Татяна Стоянова. Според него убийството й няма политически мотиви. „Трябва да се търси нещо лично. Знам, че не беше омъжена. Живееше с един господин. Много стойностен човек беше, работили сме заедно, когато аз бях общински съветник”, разкрива още Арлин Антонов.

Като експерт по сигурността той коментира и начина, по който е извършено убийството: „Явно е била причаквана. Блокът на Татяна е много голям, там винаги има хора наоколо. Работят магазини, наблизо има спирка. Точно в този час се прибират и учениците, чудно как не е пострадал някой.”

Началникът на кабинета на кмета на Пазарджик Тодор Попов - Татяна Стоянова, беше застреляна днес около 19.30 часа на прибиране в жилището си. Била е издебната в момент, в който е слязла от колата, за да отвори вратата на гаража.

http://www.blitz.bg

 

 


Сходни връзки

Застреляха началника на кабинета на кмета на Пазарджик | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди