изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:01 EEST
Вдовица на карикатурист от "Шарли Ебдо" възмутена от Порошенко (ВИДЕО)    
По света Съпругата на един от четиримата водещи карикатуристи на "Шарли Ебдо" - Марис Волински се възмути от поведението на украинския президент Петро Порошенко по време на Марша на солидарността в неделя. Според нея по време на шествието всички са били длъжни да се държат достойно, а Поршенко е жестикулирал постоянно, смеел се е силно и постоянно махал с ръце, за да поздравява други политици в шествието.

"Предполагам, че така той се е надявал да привлече вниманието на лидерите на ЕС към себе си", казва вдовицата на Жорж Волински, цитирана от lifenews.ru.

Марис смята, че политиците са се опитали да извлекат изгода от спонтанния протест на хората срещу тероризма. "Някои от политиците, включително и Порошенко, дойдоха на шествието в Париж единствено с пиарска цел", категорична е тя.

Жорж Волински загина на 7 януари, заедно с главния редактор на "Шарли Ебдо" Стефан Шарбов и колегите си Жан Кабю и Бернал Верлак, по време на терористична атака в редакцията на списанието. Екзекутирите им, братя Куаши, бяха убити два дни по-късно по време на акция на спецчастите срещу печатницата в Дамартен ан Гоел, в която братята се бяха барикадидарали.

Днес излезе първия брой на списанието след трагичните събития и достигна рекордния тираж от 5 млн. броя. На корицата отново е пророкът Мохамед, но плачещ и с надпис "Аз съм Шарли". Над него е изписано "Всичко е простено".
http://www.blitz.bg/


НОВА АНКЕТА НА НДТ И ndtnews.hopto.org
 


Сходни връзки

Вдовица на карикатурист от "Шарли Ебдо" възмутена от Порошенко (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди