изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:04 EEST
ИСТОРИЯТА СЕ ПОВТАРЯ - ПИРОНКОВА СРЕЩУ КВИТОВА НА ПОЛУФИНАЛИТЕ    
СпортНов полуфинал, но стар сценарий е равносметката за утрешния ден на Цветана Пиронкова. Първата ни ракета започна защитата на титлата си в Сидни от квалификациите, но с 14-ия си пореден успех (6-4 6-1 над Барбора Захлавова Стрицова) си запази място сред последните четири. И съдбата отново я изправи срещу Петра Квитова в повторение на полуфинала от 2014-а, като мачът е трети в програмата на Централния корт и ще започне в петък не преди 10 ч. българско време. За Пиронкова дори е възможна евентуална битка за трофея с миналогодишната финалистката Анджелик Кербер!

Цвети има 4 загуби от 5 двубоя срещу Квитова, но ще я срещне на единственото място, където знае как да я победи - в Сидни. До миналия сезон, бившата №2 в света беше дала едва два сета при четирите си успеха над българката в Цюрих (2008), Париж (2008), на Уилбълдън (2011) и на "Хопман къп" (2012). Но на австралийска земя Пиронкова постигна един от най-значимите триумфи в кариерата си с 6-4 6-3, който ѝ позволи на следващия ден да възкликне "Мамо, татко, имаме трофей".

Квитова трябваше доста да се поизпоти срещу Ярмила Гайдошова на четвъртфиналите за обрата с 4-6 6-3 6-4. Един пробив стигна на австралийката, за да грабне откриващия сет за 37 минути. Във втория Квитова се изстреля с аванс до 5-1, а силите на Гайдошова стигнаха да върне само един от двата брейка и битката започна отново. Двете си размениха по още един пробив до 3-3 в решителния сет, а при 4-3 в своя полза Гайдошова за първи път изпусна шанс да вземе подаването на чехкинята.

В следващия гейм австралийката даде три брейкпойнта на Квитова с двойна грешка и загуби сервиса си на нула за 4-5. Миналогодишната полуфиналистка нямаше нужда от повече подаръци и след няколко минути затвори двубоя с 6-4. По-късно днес финалистката от 2014-а, Анджелик Кербер, излиза в последния четвъртфинал срещу Гарбине Мугуруса, а победителката ще срещне днес Каролина Плишкова, отстранила Карла Съарес Наваро с 4-6 6-4 6-0.

 


Сходни връзки

ИСТОРИЯТА СЕ ПОВТАРЯ - ПИРОНКОВА СРЕЩУ КВИТОВА НА ПОЛУФИНАЛИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.40 секунди