изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:43 EET
ПРИКЛЮЧИ ПРОЕКТЪТ ЗА ОБНОВЯВАНЕ НА СГРАДАТА НА „СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ“ В ДОБРИЧ    
Новини

Приключи проектът проект „Подкрепа за осигуряване на подходяща и ефективна държавна социална инфраструктура”, по който бе обновена сградата на дирекция „Социално подпомагане“ в Добрич. Той се финансира от оперативна програма „Регионално развитие” и се реализира от Агенцията за социално подпомагане.



В рамките на проекта бяха обновени над 80 сгради в 65 дирекции за социално подпомагане в цялата страна. Дирекцията в Добрич бе ремонтирана в пакет от мерки за модернизиране на ДСП в общините Добрич, Силистра, Дулово. Само за дейности по сградата в Добрич финансирането е в размер на над 290 000 лева.

По проекта бяха извършени ремонт, реконструкция и обновяване на сградата, внедряване на енергоспестяващи мерки, включващи топлоизолация, подмяна на дограма, ремонт и профилактика на отоплителната инсталация, ремонт на електрическа и ВиК инсталации и подобряване на достъпа на хора с увреждания. Ремонтирани са всички стаи в дирекцията. В резултат на изпълнението на проекта е подобрена и работната среда на социалните работници. Създадена е по-добра работна атмосфера.

На приземния етаж е изградена и приемна за граждани, където има обособени шест работни места, осигуряващи непрекъснато обслужване на клиентите. Изградени са и  две гишета с четири работни места,  обслужващи хора с увреждания. Там гражданите получават консултации и подават молби за социално подпомагане и социални услуги, обясни директорът на ДСП Магдалена Миткова.  Обособено е гише  информация, където служител на дирекцията насочва гражданите по предназначение. 

Социалните работници по график дават дежурства в приемната. По този начин се облекчава обслужването на близо 15 000 потребители на социално подпомагане и  услуги от общините Добрич, Добричка и Крушари, които дирекцията обхваща. Те не трябва да търсят социалните работници в кабинетите им, а обслужването им става много по-бързо и на едно място. НДТ

 


Сходни връзки

ПРИКЛЮЧИ ПРОЕКТЪТ ЗА ОБНОВЯВАНЕ НА СГРАДАТА НА „СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ“ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди