изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:56 EEST
ГУНА ТЕРАПИЯ ПРЕДЛАГАТ НА ДОБРИЧЛИИ „МЕДИКА АЛБЕНА” И ДКЦ II    
ЗдравеМодерната Гуна терапия предлага от декември м. г.  Диагностично-консултативен център II в Добрич. Това е възможно благодарение на договор за съвместна дейност между медицински център „Медика Албена” ЕАД и ДКЦ-II-Добрич ЕООД. Целта е да предложим, за първи път,  жителите и гостите на град Добрич процедурата, която провеждаме в МЦ „Албена”, сподели медицинската сестра Цонка Делева. 

Гуна терапията се извършва с апарата „Гуна форезис” на италианската фирма „Гуна”. „Това е апарат за провеждане на медицински и дерматологични процедури”, обясни специалистът. Гуна терапията представлява новаторски инструментален метод за транскутанно въвеждане на ампули с колаген „Гуна медикал девайс”. Ампулите са 13 вида, предназначени са за отделни анатомични области. Те съдържат пречистен колаген и натурални субстанции от естествен произход. Апаратът Гуна форезис, който използва резонансна магнитофореза, дава възможност за дълбоко проникване в тъканите и ставите и висок процент на абсорбция на препарата. Колагенът се вкарва в различни анатомични области според заболяването. Той е протеин, който е основна единица на съединителната тъкан и изгражда здрава мрежа от колагенови фибри. При дегенеративни заболявания на опорно-двигателния апарат, при травми или възпаления се нарушава здравината на колагеновите структури. Гуна терапията ефективно възстановява и подържа целостта на колагеновата мрежа. Подпомага естественото възстановяване на ставния хрущял, укрепва околоставните мускули и тъкани. Показана е при ставно-мускулни заболявания, дегенеративни, посттравматични, възпалителни и при неврологични болести – дископатии, радикулити. При лечение с резонансна магнитофореза няма топлинен ефект, приложението е безболезнено, без странични ефекти. Прилага се и при пациенти с метални импланти, което е едно голямо предимство. Естественият произход на ампулите позволява Гуна терапията да бъде комбинирана с медикаментозно лечение и със физикална терапия. Гуна терапията облекчава локалната болка и болката при движение.

 Дерматологичната процедура с апарата „Гуна форезис” се провежда със специални ампули „Тишу” и „Матрикс”. Ефектът на Гуна терапията в дерматологията е, че намалява появата на бръчки, овлажнява кожата, стяга контура на лицето, шията и деколтето, редуцира целулита по бедрата, изглажда и стяга кожата на третирания участък. Няма странични ефекти, няма болка.

В МЦ „Медика” в Албена Гуна терапията се предлага от две години. Предпочитани са както лечебните, така и дерматологичните процедури.

Процедурата „Гуна терапията” в ДКЦ-II-Добрич, не се поема от здравната каса и се провежда след консулт с лекар и предварително заплащане на касите на медицинския център. Пожелавам на всички здраве и възможност да се възползват от нашето предложение”, сподели Цонка Делева. НДТ

 

 


Сходни връзки

ГУНА ТЕРАПИЯ ПРЕДЛАГАТ НА ДОБРИЧЛИИ „МЕДИКА АЛБЕНА” И ДКЦ II | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди