изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-09-28 @ 11:53 EEST
Сметната палата публикува декларациите на политиците и висшите държавни служители    
Новини Сметната палата публикува встъпителните и финални декларации на лицата, заемащи висши държавни и други длъжности, подадени след 5 юни 2014 г.

1115 от тях са на на задължени лица от категориите - народни представители, служебно правителство, членове на управителни и контролни органи на политически партии, които получават държавни субсидии, след проведените парламентарни избори на 05 октомври, областни управители и други категории задължени лица.

825 финални декларации на задължени лица от категориите - народни представители, служебно правителство, областни управители и други категории задължени лица, а 95 са задължените лица, които не са подали или са подали извън законоустановения срок декларации, като от тях 83 души са от категория политически партии.

Встъпителните и финалните декларации се подават в срок до един месец от встъпването в длъжност, съответно от освобождаването от длъжност на задължените лица. Този процес е непрекъснат и протича през цялата година.

Ежегодните декларации са със срок на подаване до 30 април и са публикувани в Регистъра на лицата, заемащи висши държавни длъжности в Публикацията от 05 юни 2014 г., съгласно законовите срокове.

По този начин общият брой на подадените в Сметната палата през 2014 г. имуществени декларации на лица, заемащи висши държавни и други длъжности, е 7 719. (към 13.01.2015 г.)

Заемащите висши държавни и други длъжности декларират пред Публичния регистър недвижимо имущество, моторни сухопътни, водни и въздухоплавателни, превозни средства, парични суми, вземания и задължения над 5000 лева в местна или чуждестранна валута, ценни книги, дялове в дружества с ограничена отговорност и командитни дружества, поименни акции в акционерни дружества, доходи, извън тези за заеманата длъжност от лицата, получени през предходната календарна година, когато са над 2000 лв.

На деклариране подлежат дадени обезпечения и направени разходи от или в полза на лицата, заемащи висши държавни и други длъжности с тяхно съгласие, когато те не са платени със собствени средства или със средства на институцията, в която заемат длъжността, за: обучение, пътуване извън страната и други плащания с единична цена над 500 лв.

Заемащите висши държавни и други длъжности декларират имуществото и доходите и на своите съпрузи (съпруги) и ненавършилите пълнолетие деца.

Лице, задължено по закона, което не подаде декларация в законоустановения срок се наказва с глоба в размер от 1000 до 1500 лв. При повторно нарушение глобата е в размер от 2500 до 5000 лв.

В случаите на неподаване на декларация от лицата, заемащи висши държавни и други длъжности, Сметната палата уведомява изпълнителния директор на Националната агенция за приходите за предприемане на действия по реда на глава четиринадесета или петнадесета от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и председателя на Държавна агенция "Национална сигурност".

Вижте декларациите тук

http://www.24chasa.bg/

 


Сходни връзки

Сметната палата публикува декларациите на политиците и висшите държавни служители | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди