изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-09-26 @ 07:30 EEST
ОБОГАТЯВАТ ИНФОРМАЦИОННИТЕ УСЛУГИ ЗА МЛАДИ ХОРА    
НовиниОбщински младежки център „Захари Стоянов”  и фондация „Повик”, в партньорство с община град Добрич, ще реализират през годината Младежки информационно-консултантски център, съобщиха от ОМЦ. Това ще стане по Национална програма за младежта 2011-2015, подпрограма „Развитие на мрежата от Младежки информационно-консултантски центрове” за периода 15 януари-15 ноември т. г.

Финансирането на проекта се осъществява от Министерство на младежта и спорта.
Основната цел на МИКЦ–Добрич, е да затвърди механизма на цялостното информационно обслужване на младежите на територията на общината за предоставяне на качествени и достъпни услуги, в съответствие с потребностите и интересите на младите хора, на базата на вече съществуващия опит и практики. Проектът е насочен и към родители, учители, представители на местната власт като един от механизмите за достигане на целевите групи.
Програмата е насочена към  млади хора на възраст от 15 до 29 години, младежки организации и структури. Основните дейности по проекта ще се реализират на територията на ОМЦ - информационни услуги, консултантски услуги и обучения. МИКЦ–Добрич, ще разширява възможностите и условията за повишаване на информираността, неформалното образование, обучението и развитието на младите хора.  Ще се стреми към изграждането на устойчиво партньорство между младите хора, местната власт и гражданския сектор.
  Този проект ще обогати и разшири дейността на информационните услуги, като надгради постигнатото на местно ниво, ще търси и внедрява добри национални и европейски практики в сферата на предоставяне на актуална информация и в съответствие с потребностите и интересите на младите хора.      Услугите на МИКЦ–Добрич, ще са достъпни и за младите хора от областта и цялата страна – чрез сайта на центъра. Информация ще се получава и чрез дипляни и други материали, които ще бъдат предоставени на институции и младежки организации от общините за популяризиране на програма МИКЦ, за достигане на нейните цели и задачи. НДТ 


Сходни връзки

ОБОГАТЯВАТ ИНФОРМАЦИОННИТЕ УСЛУГИ ЗА МЛАДИ ХОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди