изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:40 EEST
Путин свика руския Съвет за сигурност заради Донбас    
По света Руският президент Владимир Путин проведе оперативно съвещание на Съвета за сигурност, съобщи президентският говорител Дмитрий Песков.Обсъждало се е "изострянето на положението в югоизточна Украйна и подготовката на евентуална среща в "нормандския формат" (Украйна, Русия, Германия, Франция). "Обсъждаше се също положението на енергийните пазари в света и влиянието им върху световната и руската икономика", добави говорителят.

Москва се надява, че здравият разум ще надделее и Порошенко няма да се поддаде на опитите на "партията на войната" в Киев да провали мирния процес, заяви на свой ред руският външен министър Сергей Лавров. Той отговори на въпроси в хода на пресконференция след преговорите с гостуващия в Москва танзанийски външен министър Бернард Мембе.

"Всичко това ни тревожи", изтъкна Лавров по повод изострянето на обстановката в Източна Украйна и явните опити на Киев да провали Минските договорености. Той добави, че върви подготовка за среща на контактната група и е готов да участва на среща със своите колеги от "нормандската четворка" за стабилизиране на положението в Донбас.

При боевете Източна Украйна през последното денонощие са били убити 11 души, от които шест украински войници. /ТАСС

bgnes.com
 


Сходни връзки

Путин свика руския Съвет за сигурност заради Донбас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди