изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-09-29 @ 16:57 EEST
ДЕПУТАТИТЕ ОТ ОБЛАСТТА ДЕКЛАРИРАХА ИМУЩЕСТВО И СПЕСТЯВАНИЯ    
Общество Спестявания от заплати и банкови кредити, както и имущество декларират депутатите от област Добрич. Това показват данните от публикуваните от Сметната палата встъпителни и финални декларации на лицата, заемащи висши държавни и други длъжности, подадени след 5 юни 2014 г.

Народният представител от Патриотичния фронт Валентин Николов е с най-много декларирана собственост сред колегите си от избирателния район. Той е посочил 27 недвижими имота, от които членове на семейството му притежават ½ идеални части. Сред тях са девет апартамента, от които четири с разгърната застроена площ между 50 и 210 кв. м са в Добрич. Други пет апартамента с площ между 51 и 73 кв. м са в с. Кранево. Иванов декларира и четири къщи с право на ползване в с. Кранево, които са с разгърната застроена площ от 180 кв. м. Той има и пет гаража в Добрич и един в Балчик. Освен това, Валентин Николов е декларирал мотел в Балчик с разгърната застроена площ от 450 кв. м. Той има право на ползване на жилищна сграда в с. Кранево, на склад и четири парцела земя в Кранево, Балчик и Добрич. Всички имоти, с изключение на парцел от 1547 кв. м в с. Кранево, който е на името на Николов и съпругата му, са придобити през 2009 г., става ясно от декларацията пред Сметната палата. През 2009 г. е придобит и автомобил Форд  Мондео, закупен за 29 000 лева. Семейството има и джип Деу. Семейството притежава акции в „Гарант филтър”, както и дялове в четири дружества, сред които „Алекс В. А.”, „Алекс тур”, „Неви тур” и „Ди Маре” ООД.  Николов е декларирал още, че двамата със съпругата си имат по 35 000 лева налични средства.
Депутатът от АБВ Иван Станков е декларирал, че притежава половината от къща с двор със застроена площ от 62 кв. м в с. Малка Верея, Старозагорско, и апартамент с площ 58 кв. м в София. Семейството има 271 декара земя и два автомобила – Форд Фиеста и Сузуки Витара, закупени съответно за 3000 и 4000 лева. Декларирал е банкови влогове и налични средства – общо около 25 000 лева.
Депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов е декларирал, че притежава два апартамента - с площ 138 и 53 кв. м, къща с РЗП 375 кв. м,  както и два гаража в Добрич. По-малкият апартамент е закупен миналата година, а другият е дарение. Дарение е и къщата, от която Мартинов притежава 2/3. Има 2 декара нива и лек автомобил „Волво”, купен за 7 000 лева. Декларирал е 70 000 лева налични средства и дялове в „Смин еко енерджи” /1,4%/, „Смин еко енерджи 12” /3%/ и „Смин юг” /3%/.
Другият народен представител от ГЕРБ Румен Иванов е посочил пред Сметната палата, че семейството притежава два апартамента – с площ 60 и  65 кв. м. По-малкото жилище е наследствено и съпругата на Иванов притежава половината. Имат и части от три парцела земя в Генералтошевско, която е наследствена или дарение. Семейството притежава лек автомобил „Фолксваген голф”, купен през 2002 г. за 7300 лева. Иванов е декларирало 35 000 лева налични средства, а съпругата му – 5 лева депозит, както и задължения по кредитна карта и лизинг за 14 000 лева. Съпругата на Иванов притежава 100% от дяловете на „Казамода” ООД.
Никаква недвижима собственост не е декларирал депутатът от ДПС Рушен Риза. Пред Сметната палата е посочил, че има налични и по сметка 27 000 лева.
Народният представител от БСП Светла Бъчварова е посочила, че семейството притежава апартамента в София с площ 91 кв. м, както и апартамент на груб строеж в столицата с площ 71 кв. м. Имат парцел и къща с лятна кухня в община Борово. В София съпругът й има ½ от парцел с площ 335 кв. м, а тя е собственик на къща с двор в с. Ломец, Троянско. Тя и съпругът й имат и един парцел от 1 декар в с. Топола, Каварненско.  Посочените банкови влогове са за 86 000 лева. НДТ


 


Сходни връзки

ДЕПУТАТИТЕ ОТ ОБЛАСТТА ДЕКЛАРИРАХА ИМУЩЕСТВО И СПЕСТЯВАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди