изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:36 EET
Гореща неделя край Донецк    
По света Украинските бомбардировачи нанесоха удари с 500- килограмови авиационни бомби по селището Горловка, съобщи главата на самообявилата се Донецка народна република (ДНР) Александър Захарченко в неделя, цитиран от ТАСС.

"Надвечер украинските бомбардировачи нанесоха удар с 500-килограмови авиобомби по Горловка. При това бомбардировката беше ненасочена, заради облаците, просто по града", подчерта той.

Според Захарченко в резултат от "престъпните действия на украинските войски", в Донецк са загинали и са ранени над 30 души, сред които и деца".

"Няколко седмици викахме и доказвахме, че украинските военни, възползвайки се от примирието, провеждат мащабно прегрупиране на силите си, с цел подготовка на мащабно настъпление. Но всички наши обръщения към ОБСЕ и в Съвместния център за координация и контрол (СЦКК) не бяха чути", заяви Захарченко като отбеляза, че представителите на СЦКК са "изпитали на гърба си мащабите на ударите на украинската артилерия" имайки предвид обстрела на представители на наблюдателите край Горловка.

Захарченко подчерта, че "опитите на украинските войски да вземат реванш за поражението миналата есен се провалиха".

"Всички предприети от украинските бойни колони шест атаки на аерогарата на Донецк при масираната огнева подкрепа на артилерията, бяха успешно отбити от силите на опълчението. Мога да обобщя, че украинската атака на аерогарата се провали. На нас днес ни се наложи да изтласкаме противника от селището Пески, откъдето по-рано украинската артилерия водеше ежедневен обстрел на донецката аерогара и самия град", съобщи главата на самопровъзгласилата се ДНР. /ТАСС

---------------

На снимката: Александър Захарченко (в средата).

bgnes.com

 


Сходни връзки

Гореща неделя край Донецк | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди