изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:23 EEST
РИА Новости: България и Румъния са готови да се жертват за чичо Сам    
Коментари Вашингтон продължава да извлича максимална изгода от неприятностите, които предизвика в Украйна, и по-конкретно в страните от Източна Европа. Що се отнася до Западна Европа – там Вашингтон от десетилетия упражнява пълен контрол, коментира РИА Новости.

По инициатива на американските си „шефове” Румъния увеличава значително военните си разходи – премиерът Виктор Понта обяви, че за армията са отпуснати близо 1,5 милиарда евро. Като мотив бе посочена украинската криза. Очевидно по този начин Румъния иска да предотврати евентуална руска агресия – тема, която се превърна в много ефективно „плашило”, което бива размахвано с най-различни цели.

Американците са много активни и в България. В светлината на последните събития Вашингтон иска да помогне на българската армия да се модернизира и да засили интеграцията си в НАТО. В крайна сметка, в конфликта между Русия и САЩ, за който събитията в Украйна са пример, София зае страната на американците. По много признаци може да се съди, че България дори би предоставила на украинската армия и на украинските наказателни батальони военно оборудване, и това в разрез с действащите правила и споразумения, коментира РИА Новости.

Българският икономист Нина Дюлгерова отбелязва, че енергийният сектор на България попада под пълното влияние на САЩ. Така тя коментира новината, обявена от държавния секретар на САЩ Джон Кери, че Вашингтон има намерение да изпрати в България свой съветник от министерството на енергетиката. Това напомня на странната история за влизането на чужденци в украинското правителство. Под натиска на Запада България вече изгуби значителни приходи от транзита на газ в проваления проект „Южен поток”. А сега може да изгуби и контрола над важните си икономически и политически решения.

Явно обаче подчинението и зависимостта са необходимите характеристики за политиците в Източна Европа, които искат да заемат висок държавен пост. А най-безочливите сред тях изграждат политическата си кариера върху необосновани и абсурдни обвинения, според които Русия дестабилизира ситуацията на Балканите, завършва коментарът.   http://www.trud.bg/

 


Сходни връзки

РИА Новости: България и Румъния са готови да се жертват за чичо Сам | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди