изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:26 EEST
223 БЛОКА В ДОБРИЧ МОГАТ ДА КАНДИДАТСТВАТ ЗА БЕЗПЛАТНО САНИРАНЕ    
Новини

223 са сградите в областния град Добрич, които биха могли да кандидатстват за безплатно саниране, сочат данните на Общината, които са изпратени в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това е броят на жилищните блокове, които отговарят като конструкция и брой жилища в тях, съобразно предварителната информация.



Според информационната брошура на МРРБ за най-важните моменти на стартиращата "Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради", такива мерки ще се прилагат за всички многофамилни сгради, строени по индустриалния способ  - ЕПЖС /едропанелно жилищно строителство/, ППП /панелно повдигани плочи“ и ЕПК /едроплощен кофраж/. Минималният брой на апартаментите в сградата трябва да е 36 самостоятелни обекта с жилищно предназначение.

Очаква се до края на май да бъдат публикувани Методически указания към общините и Сдруженията на собствениците, както и необходимите образци за кандидатстване пред общината.

Освен информационната брошура, все още нямаме указания за новата програма, каза зам.—кметът на Добрич арх. Пламен Ганчев. Той не изключва възможността да се допълнят критериите, на които трябва да отговарят сградите, които ще могат да кандидатстват за 100 %-ва безвъзмездна финансова помощ за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в допустимите сгради.  Посочи, че има неясноти и относно сдруженията на собствениците, които ще могат да кандидатстват. Увери, че след като бъдат получени методическите указания, ще се проведат срещи с домоуправителите, за да бъдат те запознати с възможностите за кандидатстване.  НДТ

 


Сходни връзки

223 БЛОКА В ДОБРИЧ МОГАТ ДА КАНДИДАТСТВАТ ЗА БЕЗПЛАТНО САНИРАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди