изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:52 EEST
Путин се запозна с перфектния убиец (ВИДЕО)    
По светаРобот аватар, реактивна снайперска винтовка и други футуристични оръжия ще гарантират неядреното сдържане



Ще направим всичко възможно, за да имаме съвременни и мобилни Въоръжени сили, които да могат да изпълняват главната си задача – премахване на рисковете и политическите и потенциални заплахи за сигурността на страната ни. Това заяви днес руският президент Владимир Путин на заседание на Военно-промишлената комисия цитиран от РИА Новости.
Путин обясни още, че Русия „няма намерение да се включваме във въоръжена надпревара и не заплашва никого, а се стреми да решава споровете си на масата за преговори. Така ще постъпваме и занапред, ще се придържаме именно към тази политика, увери той. Но не пропусна да отбележи, че "други държави открито заявяват своите геополитически претенции и не спират да се намесват във вътрешните дела на независими страни. А освен това активно разширяват и подобряват военния си арсенал”

След това върховният главнокомандващ на Въоръжените сили на Русия разгледа най-новите разработки на Фонда за перспективни изсследвания (ФПИ), като отбеляза, че те му напомнят на сюжети от фантастични филми.

Една от разработките е човекообразна машина, управлявана дистанционно, за да води самостоятелно бойни действия. Бойният робот аватар порази мишена с пет изстрела и направи кръгче с АТВ по полигона.

Действията на бойния робот се управляват от оператор с помощта на сензорни датчици, които са монтирани в крайниците му. Той ще може да воюва, да управлява различни транспортни средства по пресечена местност и да оказва първа медицинска помощ.

Другото показано съвършено оръжие бе снайперска реактивна винтовка. Чрез нея боецът фактически се превръща в оператор на високоточно оръжие, обясни вицеприерът по отбранителната промишленост Дмитрий Рогозин.

Другите, показани на президента футуристични оръжия и екипировки, които правят боиците неуязвими, обаче все още са строго секретни и не бяха представени на журналистите.

"Днес бушува война на интелекта и високите технологии и затова президентът изисква от военнопромишления комплекс и въоръжените сили да разработват и внедряват високоточчни и кибероръжия. Те и новите способи за използването им, стават фактор за неядрено сдържане, както е записано във военната докрина на Русия", обяснява президентът на международния Център за геополитически анализ Леонид Ивашов.  http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Путин се запозна с перфектния убиец (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди